Γιατί η Αλεσάντρα Γκαλόνι έγραψε παγκοσμίως, ιστορία στα ΜΜΕ

Γιατί η Αλεσάντρα Γκαλόνι έγραψε παγκοσμίως, ιστορία στα ΜΜΕ

Ποια θέση ανέλαβε;

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters όρισε μια από τις διακεκριμένες δημοσιογράφους του, την Ιταλίδα Αλεσάντρα Γκαλόνι, επόμενη διευθύντριά του–την πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου στην 170ετή ιστορία του!

Η Γκαλόνι μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει μεγάλη εμπειρία στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ, το οποίο κάλυπτε για το Reuters και παλαιότερα για την εφημερίδα «Wall Street Journal».

Η 47χρονη Γκαλόνι θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Άντλερ, ο οποίος αυτό το μήνα συνταξιοδοτείται έχοντας διατελέσει διευθυντής του πρακτορείου την τελευταία δεκαετία.

Αναλαμβάνει τα ηνία του πρακτορείου σε μια περίοδο, κατά την οποία το Reuters αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, κάποιες εκ των οποίων είναι κοινές για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Άλλες αφορούν την πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού οργανισμού: με περίπου 2.450 δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο, το Reuters τροφοδοτεί με ειδήσεις μια σειρά από διαφορετικούς πελάτες, ενώ αποτελεί τμήμα μιας πολύ μεγαλύτερης επιχείρησης παροχής ειδήσεων.

Οι κυριότεροι ανταγωνιστές του Reuters είναι το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.