Νίκη του διαδικτύου και της δημοσιογραφίας: Άκυρη η εκδήλωση των φιλοναζί

Νίκη του διαδικτύου και της δημοσιογραφίας: Άκυρη η εκδήλωση των φιλοναζί

Πισωγύρισμα του Σωματείου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών.

Μετά από ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ, ως επί το πλείστον του διαδικτύου, αλλά αντιδράσεις στο διαδίκτυο και τα social media, ακυρώθηκε η πρωτοβουλία του Σωματείου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών να τιμήσει τους αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941,

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας από την πρωτοβουλία του Σωματείου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών να τιμήσει και τους Γερμανούς (εκτός από τους «συμμαχικούς») αλεξιπτωτιστές, η εκδήλωση ακυρώθηκε

«Πιστεύουμε στην αληθινή αδελφότητα των αλεξιπτωτιστών, στην ευρωπαϊκή ενότητα και στα δημοκρατικά ιδεώδη, αφού για δύο δεκαετίες προωθούμε τη διεθνή φιλία. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν διχασμούς μέσα στην κοινότητα αλεξιπτωτιστών και ακόμη χειρότερο να βλέπεις ανθρώπους να μας κατηγορούν, γιατί τιμούμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδελφούς χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας.

Το ίδιο κάναμε και στις εκδηλώσεις της απόβασης της Νορμανδίας όπου αποτίσαμε τιμή σε όλους τους πεσόντες ανεξαρτήτως πλευράς. Η Μάχη της Κρήτης ήταν η πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση, ορόσημο στην ιστορία της στρατιωτικού αλεξιπτωτισμού και στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λυπούμαστε πολύ εάν κάποιος προσβλήθηκε για αυτό και σεβόμενοι το αίσθημα των αυτόχθονων Ελλήνων, δεν θα γιορτάσουμε την 80η επέτειο της Μάχης Κρήτης», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος του Σωματείου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, Τζούλιο Φέστα.

Ο σάλος στο διαδίκτυο είχε ξεσπάσει μετά από εμφάνιση προκλητικής αφίσας που αποδιδόταν στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», αλλά και την καταγγελία του Αριστομένη Συγγελάκη ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ένωσης επισκέπτονται τον Μάιο την Κρήτη για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών».

Αξιοσημείωτο είναι πως οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» άλλαξαν και το οργανόγραμμα εξαφανίζοντας τα δύο εκ των τριών Ελλήνων μελών της, ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός εν ενεργεία.

“ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ”!

Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!…

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ…

Posted by Aristomenis Syngelakis on Monday, April 12, 2021

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.