Νέο τρανσφοβικό παραλήρημα: Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ το τερμάτισε…

Νέο τρανσφοβικό παραλήρημα: Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ το τερμάτισε…

Συνεχίστηκαν οι ακραίες δηλώσεις.

Σάλο είχαν προκαλέσει στο παρελθόν οι τρανσοφοβικές δηλώσεις της πάμπλουτης συγγραφέα της σειράς παιδικών βιβλίων «Χάρι Πότερ». Και όπως όλα δείχνουν οι μαζικές αντιδράσεις δεν φαίνεται να πτοούν της J. K. Rowling η οποία συνέχισε το τρασφοφοβικό της παραλήρημα από άλλο βήμα ενισχύοντας φαινομενικά το κίνημα του metoo.

Το κέντρο Beira’s Place που  εγκαινίασε η J. K. Rowling στη Σκωτία έχει αναλάβει ρόλο στήριξης των γυναικών που έχουν βιασθεί παρόλα αυτά το κέντρο αυτό θα απασχολεί και θα εξυπηρετεί μόνο cisgender γυναίκες. Παρότι υπάρχει νόμος που προστατεύει την ισότητα, η συγγραφέας αποφάσισε το κέντρο να μην βοηθάει και να εξυπηρετεί τρανς γυναίκες, ξεκινώντας παράνομες διακρίσεις.

«Η γραμμή που έχω συναντήσει σε πολλά μέρη είναι πως δεν υπάρχει οικουμενική εμπειρία της γυναικείας φύσης. Ε, λοιπόν, υπάρχει κοινή εμπειρία: Το να είσαι γυναίκα. Αλλά αν το αφαιρέσεις αυτό από όποια σοβαρή ανάλυση, όλα διαλύονται. Χωρίς σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δεν υπάρχει ακτιβισμός» δήλωσε μεταξύ άλλων η συγγραφέας ενώ πρόσθεσε:

«Δεν έχω παράλογο φόβο ή μίσους κατά των τρανς σε καμία περίπτωση -όπως, θεέ μου, έχω πει τόσες φορές. Αλλά αν πει κανείς πως είναι “μίσος” να μην πιστεύεις σε μια έμφυλη ψυχή, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση. Δεν μπορούμε».

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.