Οι δημοσιογράφοι θέλουν απεργία, η ΕΣΗΕΑ αρνείται

Οι δημοσιογράφοι θέλουν απεργία, η ΕΣΗΕΑ αρνείται

Η ΕΣΗΕΑ μάλιστα, με προ ημερών ανακοίνωσή της, είχε δηλώσει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων...

Μεγάλη κουβέντα και με έντονες διαφωνίες σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της οποίος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καίτοι η εν λόγω τάση κυριαρχούσε τα τελευταία 24ωρα.

Ωστόσο, μετά από συναντήσεις που έγιναν, επιλέχθηκε (ψηφίστηκε δηλαδή) να μη γίνουν. Αφορμή ήταν η τροποποίηση του «νόμου Παππά» αναφορικά με τα πανελλαδικά κανάλια και τις προϋποθέσεις εκπομπής τους: μεταξύ άλλων, 400 άτομα ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων. Πλέον αυτός μειώνεται σε 280, ήτοι ανοίγει ο δρόμος για 120 απολύσεις από κάθε κανάλι.

Κι όμως, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των έξι σταθμών είχαν ομόφωνα αποφασίσει ότι «θα αντισταθούμε σθεναρά έναντι όλων αυτών των ενεργειών που κλονίζουν την ουσία της έγκυρης και ακέραιης ενημέρωσης των πολιτών που μέσα από το λειτούργημα μας υπηρετούμε». Τι άλλαξε, λοιπόν και η ΕΣΗΕΑ ποίησε τη νήσσαν;

Η ΕΣΗΕΑ μάλιστα, με προ ημερών ανακοίνωσή της, είχε δηλώσει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και χαρακτήριζε ως «οδοστρωτήρα» το νομοσχέδιο του κ. Στέλιο Πέτσα, «το οποίο πλήττει βάναυσα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και επαγγελματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια».

Η πρόεδρος Μαρίας Αντωνιάδου και οι Αρια Αγάτσα, Αγγελική Γυπάκη, Σταύρος Καπάκος, Μάκης Διόγος και Μάχη Νικολάρα ψήφισαν κατά της υπό συζήτηση απεργίας.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.