Στο ΑΠΘ το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη

Στο ΑΠΘ το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη

Για τη «χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας».

Αρκετοί συνάδελφοι που πρόλαβαν να διαβάσουν (σ.σ. προσωπικά, το άφησα για το καλοκαίρι…) το βιβλίο του Γιάννη Παντελάκη, υποστήριξαν ότι να γίνει υποχρεωτικό ανάγνωσµα στις σχολές ΜΜΕ και δηµοσιογραφίας, δηµόσιες και κρατικές.

Και όντως, «H χαµένη τιµή της δηµοσιογραφίας, 20+1 ιστορίες κιτρινισµού» (από τις εκδόσεις Θεµέλιο) μπαίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο μάθημα τηλεοπτικής δημοσιογραφίας από τον Σεπτέμβριο.

Γιατί ένα ζεστό, καλοκαιρινό βράδυ του 2015 τόσες πολλές χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν μαζικά το σύνθημα «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»; Και γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ συγκεντρώνουν τον πιο χαμηλό δείκτη εμπιστοσύνης ανάμεσα σε 38 χώρες παγκοσμίως;

Στο ΑΠΘ το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη

Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα απαντούν οι 20+1 ιστορίες του βιβλίου του Παντελάκη, που (ως λέει) συναντά απαντήσεις… παντού: στις άθλιες διαπομπεύσεις οροθετικών γυναικών, στους 14 ανύποπτους πολίτες που πληροφορήθηκαν από εφημερίδα πως είναι τρομοκράτες, στον «Αυριανισμό» που χαρακτήριζε τον Μάνο Χατζιδάκι ως «σκουλικιασμένο τομάρι», στην αγωνία καναλαρχών να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις πολιτικές τους επιλογές κλπ.