Η United Group κατέχει πλέον το 96,83% της Forthnet

Η United Group κατέχει πλέον το 96,83% της Forthnet

Προσεχώς βγαίνει από το Χρηματιστήριο.

Μετά από αρκετούς μήνες, η United Group έκανε πράξη τον αρχικό στόχο αποκτώντας σχεδόν το σύνολο των μετοχών της Forthnet, μητρικής της Nova και πλέον διαθέτει το 96,83% των μετοχών της εταιρείας.

Παράλληλα, εκκινεί η διαδικασία εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών (σ.σ. squeeze out), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που θα οδηγήσει την εταιρεία σε έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Μάιο του 2021.

Η United Group, της οποίας ο πλειοψηφικός έλεγχος ανήκει στον διεθνή επενδυτικό όμιλο BC Partners, ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2020 ότι είχε συμφωνήσει την εξαγορά αρχικού μεριδίου περίπου 36% της Forthnet. Και κατέθεσε την υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της Forthnet αφού ξεπέρασε το προβλεπόμενο  από το νόμο ελάχιστο όριο.

Η είσοδος της United Group στην ελληνική αγορά αποτέλεσε σημαντικό σταθμό για τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου στην Ευρώπη, καθώς παγίωσε περαιτέρω την ηγετική του θέση, έχοντας πλέον δραστηριότητα σε οχτώ χώρες στην περιοχή.

Εξυπηρετεί περίπου 11 εκατομμύρια πελάτες, ενώ απασχολεί  περισσότερους από 12.500 υπαλλήλους. Ο βραχίονάς της στα μέσα ενημέρωσης, η United Media, λειτουργεί 45 κανάλια και παράγει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ώρες πρωτότυπου περιεχομένου, αποτελώντας έτσι έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.