Δίνουν τα χέρια για τη Forthnet! Ιδού η νέα μετοχική σύνθεση

Δίνουν τα χέρια για τη Forthnet! Ιδού η νέα μετοχική σύνθεση

Πέφτει γενναίο «κούρεμα» στα χρέη.

Θέμα χρόνου και λεπτομερειών δείχνει να είναι πλέον το deal για την εξαγορά σημαντικού ποσοστού της Forthnet από τη United Group, που είναι θυγατρική της BC Partners. Οι ομολογιούχοι κλήθηκαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, στις 27 Μαΐου και με μοναδικό θέμα αυτής την αλλαγή ενός όρου στη σύμβαση που διέπει το μετατρέψιμο ομολογιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον οριστική η συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και της BC Partners, η οποία θα εξαγοράσει το ποσοστό 36% που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνικής, Alpha και Αττικής ενώ παράλληλα αποκτά και τα δάνεια της Forthnet.

Ιδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά, από τα 630 εκατ. ευρώ έπεισα πλέον κάτω από τα 300 εκατ., ήτοι το… κούρεμα στα χρέη ήταν γενναίο – και μεγάλο. Συνάμα, η BC Partners αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, καταβάλλοντας 42 εκατ. ευρώ αλλά θα χρειαστεί να την οδηγήσει και σε ανάκαμψη: ήτοι επενδύσεις, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, και άμεσες, ύψους 100 – 150 εκατ. ευρώ.

Και, με το που ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των ποσοστών από τις τράπεζες προς την επενδυτική εταιρεία, η United Group θα έχει 36% και παραμένουν η Wind με 21,05%, η Vodafone με 4,9%, η Go PLC με 14,42%, η Massar Investments με επίσης 14,42%, με το υπόλοιπο 9% σε χέρια μικρομετόχων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.