Κλείδωσε: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν ξανά σχολεία και πανεπιστήμια

Τι είναι αυτό το… Ουαγκαντουγκού και τρεντάρει;

Από την Μπουρκίνα Φάσο στον… Ελληνα πρωθυπουργού

Η Ουαγκαντουγκού είναι η πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Μπουρκίνα Φάσο. Είναι γνωστή στους κινηματογραφόφιλους, καθώς εκεί διεξάγεται κάθε δύο χρόνια το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ FESPACO.

Επίσης είναι η πόλη που δηλώνουν ως μόνιμη διαμονή ο Martine. Επίσης ο Muhammad μένει στο Καράτσι, ο Esoteric Nous στην Ισπανία και ο Klodian στο Ελμπασάν της Αλβανίας.

Τούτοι είναι μονάχα μερικοί από τους «φαν» του πρωθυπουργού, οι οποίοι όχι μόνο… συμφώνησαν με το διάγγελμά του αλλά και με τη νέα δέσμη μέτρων τόνωσης που ανακοίνωσε στην ακριβώς επόμενη δημοσίευσή του.

Και σε αμφότερα πάτησαν… like και καρδούλες! Ήταν βέβαια η απάντηση του επικοινωνιακού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις (με «χαχα» και έλεος» μετά το, κατά πολλούς διχαστικό, τηλεοπτικό μήνυμα της περασμένης Τρίτης μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Και αρκετοί έσπευσαν να αναλαύσουν τα θετικά reactions στην ανάρτηση, αυτή και την επόμενη, του πρωθυπουργού. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι αρκετές ήταν από profiles του… μουσουλμανικού κόσμου, από accounts που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα και τη χώρα γενικότερα.

Ο Martine από το Ουαγκαντουγκού, ο Muhammad από το Καράτσι, ο Esoteric Nous από την Ισπανία και ο Klodian από το Ελμπασάν είναι μερικοί από τους fans του Ελληνα πρωθυπουργού…

«Σημειωτέον ότι, ενώ μέχρι πρόσφατα κάθε ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη έφτανε περίπου τις 4.000-5.000 αντιδράσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες θετικές, τις τελευταίες δέκα ημέρες οι αναρτήσεις ξεπερνούν τις 30.000 αντιδράσεις με τις πιο πολλές να είναι αρνητικές (π.χ. 80.000 αντιδράσεις, εκ των οποίων 60.000 ήταν dislikes). Τούτο οδήγησε το επιτελείο του πρωθυπουργού να διακόψει προσώρας τις αναρτήσεις στο Facebook» ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Και, για γνώστες των social media, όταν εμφανίζονται άσχετα likes σε αναρτήσεις, κατά κανόνα πρόκειται για «αγορασμένα» likes.

Οι χρήστες του twitter βέβαια, αντέδρασαν με τη σειρά τους, στα likes του πρωθυπουργού, με το hashtag #ουαγκαντούγκου, να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα trends του ελληνικού twitter.

 

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.