Όλη η Ελλάδα βλέπει Τσιόδρα - Απίστευτα τα νούμερα τηλεθέασης

Το μεγάλο φάουλ στο «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα που ελάχιστοι κατάλαβαν (Vid)

Πολλοί το άκουσαν, ελάχιστοι το κατάλαβαν.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τελευταία ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να αποχαιρετά συγκινημένος τους τηλεθεατές.

Σχεδόν αμέσως, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε πως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επέλεξε να πει το δικό του «αντίο» με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, μια κίνηση που έμελλε να… διχάσει το κοινό και όχι άδικα.

«Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ… Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ… Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. Που δε με νοιάζει να με θυμούνται. Που μπορώ και κλαίω ακόμα…», είπε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος παρουσίασε τους παραπάνω στίχους ως δημιούργημα του Οδυσσέα Ελύτη, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Η φήμη πως η στίχοι αποδίδονται στον κορυφαίο Έλληνα ποιητή ξεκίνησε σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr το 2009 από ορισμένες ιστοσελίδες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία ποιητική συλλογή του Ελύτη, ενώ φέρεται να αποτελεί δημιούργημα του blogger που έγινε γνωστός ως «βιολιστής στη στέγη».

Συγκεκριμένα, αποτελεί κομμάτι του κειμένου με τίτλο «Παράθυρα χωρίς θέα» και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελύτη, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από το τηλεοπτικό κοινό…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.