Έρχεται ο Syriza.tv, τα πρώτα ονόματα

Έρχεται ο Syriza.tv, τα πρώτα ονόματα

Το νέο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ.

Θαύμα, θαύμα. Έντεκα μήνες μετά τις εκλογές και ένα χρόνο μετά τη συντριβή στις Ευρωεκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να θέσουν σε λειτουργία (διαδικτυακό τηλεοπτικό) σταθμό, με την «Αυγή» και τον σταθμό Στο Κόκκινο υπό την ίδια ομπρέλα λειτουργίας ενώ νυν υπεύθυνος των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Σε, δε, επιτελικό ρόλο τοποθετείται ο Γιάννης Σμυρλάκης, αποχωρώντας από το Mega και όντας νωρίτερα διευθυντής σύνταξης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»..

O ΣΥΡΙΖΑ αναζητά λοιπόν, ως λένε τα μέλη του, εναλλακτικές μορφές προκειμένου να βγει στα ΜΜΕ. Και κατέληξαν στη διαδικτυακή και με την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν πυρετωδώς οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του Syriza.tv (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί).

Φυσικά, ακούστηκαν ήδη τα πρώτα ονόματα που αναλαμβάνουν εκπομπή: Κώστας Βαξεβάνης, Σωτήρης Καψώχας, Κατερίνα Ακριβοπούλου κλπ.Βουλευτές του κόμματος θα κάνουν σχόλιο, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εκπομπή θα έχει πάρει ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, με μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να είναι αναγκαστική. Πλην του Kontra, κανένα άλλο κανάλι δεν έχει άριστη σχέση, τη σχέση που θα ήθελαν στην Κουμουνδούρου έστω, με το κόμμα, ακόμη και το Open μετά τις εκλογές τηρεί αυστηρή αντικειμενική γραμμή (και προς την κυβέρνηση και προς την αξιωματική αντιπολίτευση). Συνάμα, μια διαδικτυακή τηλεόραση δεν έχει μεγάλο κόστος και βγαίνει, εύκολα. Γρήγορα.

Ωστόσο η απόφαση δεν έχει σχέση με τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: να προβάλλει τις θέσεις του, επειδή θεωρεί ότι τα κανάλια δεν δίνουν το απαιτούμενο βήμα. Μα, ποιος μη ΣΥΡΙΖΑΙος θα μπει στο Syriza.tv;