Μένιος Φουρθιώτης: Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

Οι καταγγελίες της Ένωσης.

Αναφορά στο Εισαγγελέα για την υπόθεση Φουρθιώτη, καταθέτει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση για το θέμα της πλαστής ταυτότητας με την οποία έπαιρνε διαπιστεύσεις στα υπουργεία.

Μεταξύ άλλων θα διαβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή – δημόσια ανακοίνωση της Νανάς Παλαιτσάκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συνεργάτιδος του Μένιου Φουρθιώτη, όπως και κάθε άλλη καταγγελία ή διαμαρτυρία που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. και σχετίζεται με την υπόθεση.

Βεβαίως, δεν έχει… κινηθεί κάτι για την ίδια την Παλαιτσάκη, η οποία σε επιστολή της παραδέχθηκε ότι στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» φιλοξενούσε φιλικά δημοσιεύματα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν αίτησης των εν λόγω. Εκτός κι αν μερικοί στην Ένωση στρουθοκαμηλίζουν και κάνουν σαν να μην κατάλαβαν.

Η ΕΣΗΕΑ διευκρίνισε πάντως ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσης και ουδέποτε του χορηγήθηκε δημοσιογραφική ταυτότητα καθώς «η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας».

Και προχωρά άμεσα σε αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ζητά επίσημη γραπτή ενημέρωση από Υπουργεία και δημόσιους φορείς, αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.