Άνοιξε ο μιντιακός ασκός του Αιόλου...

Άνοιξε ο μιντιακός ασκός του Αιόλου…

Και στη μέση… η Νέα Δημοκρατία.

Απορίας άξιον τα δημοσιεύματα των τελευταίων 24ωρων ανάμεσα σε δύο φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα: τα «Παραπολιτικά» και το Liberal.gr. Και εμπλέκονται, χωρίς εισαγωγικά, η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Με δημοσίευμά τους το Σάββατο τα «Παραπολιτικά»… κάρφωσαν τον «Φιλελεύθερο», την εφημερίδα που έβγαλε για δυο χρόνια ο Θανάσης Μαυρίδης και που εντέλει έκλεισε, αλλά παραμένει ζωντανή διαδικτυακά μέσω του Liberal.

«Μια φορά κι έναν καιρό, το γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που αποτελεί το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ) το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του ανταγωνιστικού κοινού».

Αυτό γράφτηκε τις προάλλες στα «Παραπολιτικά» και στη στήλη «Πράκτωρ». Άρα, μιας και δεν έχει διαψευστεί ακόμη επισήμως (!) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διαφημιστική V+O, δημιούργησαν μια εφημερίδα, τον «Φιλελεύθερο», και την έδωσαν στο Μαυρίδη;

Άνοιξε ο μιντιακός ασκός του Αιόλου...

Η οποία V+O Communication ιδρύθηκε το 2000 από τον Θωμά Βαρβιτσιώτη και τον Γιάννη Ολύμπιο, με όραμα να προσφέρει μία νέα διάσταση στη συμβουλευτική, αποστασιοποιημένη από το κλασικό πλαίσιο του PR και προσανατολισμένη στη στρατηγική επικοινωνία και τη διαχείριση της φήμης. Και όντως, έχει εξαιρετικό όνομα στον χώρο της.

Τα «Παραπολιτικά» υποστήριξαν επίσης ότι «η V+O χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο».

Ο Θανάσης Μαυρίδης, που μεταξύ άλλων στο Liberal είχε… βαφτίσει ως «Μωυσή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε μέσα από το «Liberal» και τη στήλη «Black Box», ρίχνοντας βέλη κατά πρακτορείου διανομής Τύπου «Αργος», στο οποίο μέτοχος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στο Δ.Σ. δημοσιογράφοι από τα «Παραπολιτικά».

«Ο εκνευρισμός διαφόρων παρατρεχάμενων είναι εμφανής και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε μυθεύματα. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο “Φιλελεύθερος” κτίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V+O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια. Ευρώ, βεβαίως – βεβαίως. Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα. Ο “Φιλελεύθερος” βγήκε με δικά μου χρήματα. Οταν οι πόροι αυτοί εξαντλήθηκαν προτίμησα να αναστείλω την έκδοση, προκειμένου να μην οφείλω ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους, κράτος και προμηθευτές. Εύχομαι να μπορούν και άλλοι να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο Φιλελεύθερος έκλεισε με χαμηλή, πράγματι, κυκλοφορία. Αλλά πραγματική. Ελπίζω η έρευνα Λιανού να αποδείξει ότι οι κυκλοφορίες άλλων είναι και εκείνες που αναγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις. Για το καλό του Τύπου…» έγραψε.

Ο Λιανός, που αναφέρει ο Μαυρίδης είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ερευνά, το τελευταίο διάστημα, αν κάνει σωστά ή όχι τη δουλειά του το πρακτορείο «Άργος».

Η απορία βέβαια είναι άλλη. Εύλογη. Αφενός δεν αποκλείεται τα «Παραπολιτικά» να κληθούν να προσκομίσουν περισσότερα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ, δεδομένου ότι ομιλούν για τον πρωθυπουργό της χώρας. Θα γίνει;

Αφετέρου, όταν στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι είναι από επιλήψιμο ως παράνομο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Νίκου Παππά (που παραπέμφθηκε από τη Βουλή) επιχειρεί να στήσει φιλικά media, πράττουν ακριβώς το ίδιο;

Τροφή για σκέψη…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.