Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

Οργή μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου κατά του Μένιου Φουρθιώτη.

Σαββατιάτικος Διαδρομιστής με κεντρικό θέμα -τι άλλο;- την τρομακτική καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη κατά του Μένιου Φουρθιώτη.

Οι εξελίξεις τρέχουν, όπως μαθαίνουμε ο Φουρθιώτης κινείται ήδη νομικά, ενώ ο Βαξεβάνης μπήκε σε καθεστώς προστασίας.

Και που ‘σαι ακόμα…

    • Πρώτο θέμα συζήτησης έγινε το χθεσινό δημοσίευμα του Κώστας Βαξεβάνη, στο οποίο ο ίδιος κατήγγειλε πως έχει ενημερωθεί για συμβόλαιο θανάτου του με υπογραφή Φουρθιώτη. Οι χρήστες των social media ξεσηκώθηκαν, το Twitter πήρε φωτιά και η ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της. «Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται», αναφέρει χαρακτηριστικά. Άραγε πόσοι ακόμα δημοσιογράφοι θα αναγκαστούν να… κρυφτούν μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ;

Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία

Στη δημοσιογραφία συνηθίζουμε να λέμε πως όταν φτάνεις…

Posted by Kostas Vaxevanis on Friday, 23 April 2021

  • Εξελίξεις και μιντιακές διεργασίες από τον Βίκτωρα Ρέστη με αιχμή τον γιο του Σταμάτη, ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε μια σειρά εταιρειών για να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου: τις Sunrise Media, EW Publishing ΜΙΚΕ, RS Publishing ΜΙΚΕ, ΝW Publishing MIKE και Nitro Media ΜΙΚΕ. Η τελευταία έχει φυσικά ενδιαφέρον λόγω της επανέκδοσης του «Nitro» από τον Πέτρο Κωστόπουλο – όπως πρώτο σας ενημέρωσε το Dailymedia.com.gr. Άλλωστε, το 2007 ο Βίκτωρας Ρέστης είχε προχωρήσει στην απόκτηση του 33% της IΜΑΚΟ, από την οποία αποχώρησε τον επόμενο χρόνο, με το μερίδιό του να αποκτά ο Κωστόπουλος.

 

  • Σε ρυθμούς Eurovision θα κινείται η εκπομπή «φλΕΡΤ» από την Τρίτη 4 Μαΐου. Η μεγάλη γιορτή της μουσικής στην Ευρώπη πλησιάζει και κάθε απόγευμα η εκπομπή με τη Νάντια Κοντογεώργη θα μας ενημερώνει για όλα τα τελευταία νέα μέχρι και τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού στις 18 του μήνα. Στην εκπομπή θα υπάρχει και 15λεπτο αφιέρωμα με τίτλο «Πάμε Eurovision», το οποίο επιμελείται ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν όλα τα βίντεο κλιπ από τις συμμετοχές των άλλων χωρών μαζί με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες. Την Τετάρτη 5 Μαΐου θα φιλοξενηθεί η Στεφανία Λυμπερακάκη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και μία μέρα νωρίτερα ο Φωκάς Ευαγγελινός, που θα έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής.

Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

  • Πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες έφτασε το βίντεο της αποχώρησης του Αλέξη Παππά από το «Survivor». Ο ηθοποιός αποτελεί παρελθόν από το ριάλιτι επιβίωσης με την αποχώρησή του να πανηγυρίζεται έντονα από τους παίκτες της μπλε ομάδας αλλά και από το twitter. Μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού οι αντιδράσεις του Κώστα του ζαχαροπλάστη, του Νίκου Μπάρτζη αλλά και του Τζέιμς έδωσαν τροφή για δεκάδες memes και χιουμοριστικά βίντεο. Μέχρι και… σύνθημα ακούστηκε σε μία στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στην τηλεοπτική ιστορία.

Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

 

  • Όλα προσπάθησε να τα αντιγράψει η νέα μαγειρική εκπομπή του Star «Cook Beef» από την ξένη παραγωγή που δανείστηκε το concept, ένα μόνο δεν κατάφερε να πετύχει, τη χημεία μεταξύ των chef – παρουσιαστών. Η ιδέα να εκμεταλλευτεί το κανάλι όσο μπορεί τους νικητές και φιναλίστ των προηγούμενων ΜasterChef φαίνεται ιδανική, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό, τουλάχιστον ως τηλεοπτικό θέαμα. Άλλο παίκτες ριάλιτι, άλλο παρουσιαστές δικής τους εκπομπής. Οι πέντε σεφ δεν πείθουν ότι είναι μία κολλητή παρέα, προέρχονται εξάλλου από διαφορετικές σεζόν του διαγωνισμού. Το χιούμορ μεταξύ τους είναι… κρύο και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί, όπως φαίνεται στα σχόλια κάτω από τα βίντεο της εκπομπής. Τουλάχιστον οι συνταγές τους είναι απλές και δε χρειάζονται τις εξειδικευμένες τεχνικές του MasterChef.

Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

  • Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με τα πρόσφατα φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ αλλά και τη συστηματική υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, όπως αυτή καταγράφεται και από τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα». Ο Ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να σχολιάσει εάν οι πρακτικές αυτές λογοκρισίας συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές αξίες για την ελευθερία των ΜΜΕ, όπως και τι προτίθεται να πράξει ώστε να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός στα ΜΜΕ, που παραβιάστηκε με τις πρακτικές των επιλεκτικών κυβερνητικών χρηματοδοτήσεων, όπως η «λίστα Πέτσα».

 

  • Αντιμέτωπη με αγωγή-μαμούθ, η οποία θα μπορούσε να της κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται το Tik-Tok. Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στην Ευρώπη κατηγορείται για την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά στη συλλογή και την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ανήλικων χρηστών. Την αγωγή κατά της εφαρμογής, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, κατέθεσε η πρώην Επίτροπος της Αγγλίας για τα παιδιά, Αν Λόνγκφιλντ, για λογαριασμό εκατομμυρίων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

 

  • Η επιβράδυνση της παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών στη διάρκεια της πανδημίας έπληξε την αύξηση των συνδρομητών του Netflix κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, στέλνοντας, τις μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών streaming στον κόσμο, σε ένα επίπεδο μείωσης της τιμής τους κατά 11%. Περίπου 3,98 εκατομμύρια συνδρομητές έκαναν εγγραφή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 6,25 εκατομμύρια νέους συνδρομητές.

 

  • Οκτώ θέσεις προϊσταμένων για τους περιφερειακούς σταθμούς στην ΕΡΤ προκηρύχτηκαν εσχάτως με τη επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιφερειακών Σταθμών, Δήμητρα Τζαγαδούρα, υπό την καθοδήγηση του γενικού διευθυντή ειδήσεων Φώτη Καφαράκη να αντικαθιστά πολύπειρα στελέχη με χρόνια εμπειρία. Συνδικαλιστές θεωρούν ότι η μη επιλογή για ανανέωση της προϊσταμένης του σταθμού του Αιγαίου, Αναστασίας Σπυριδάκη, έγινε για τα ρεπορτάζ της για τη Μόρια και τη δραστηριότητα των χρυσαυγιτών στη Μυτιλήνη, με τα γνωστά επεισόδια.

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.