Πώληση Forthnet: To deal των 100 εκατ. ευρώ θα αργήσει να ολοκληρωθεί

Πώληση Forthnet: To deal των 100 εκατ. ευρώ θα αργήσει να ολοκληρωθεί

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ηταν ένα πολυαναμενόμενο deal που πέρασε από χίλια κύματα, που η καθυστέρηση του οποίου έθεσε εν αμφιβόλων ακόμη και την ύπαρξη αυτής καθαυτής της εταιρείας, που φερόταν να έχει κλείσει στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά… ναυάγησε και που ουδείς ήξερε, σε κάποια φάση, τι ξημέρωνε στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

To deal λοιπόν έγινε αλλά… δεν αρκεί. Κι αυτό διότι η επόμενη σεζόν ίσως είναι χαμένη για τη Forthnet, και τηλεοπτικά για τη Nova, μιας και εκτιμάται ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μπορεί να χρειαστούν 2 έως 6 μήνες. Συν ότι είναι απαιτούμενη η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αλλά και, για το τηλεοπτικό περιεχόμενο, της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεδομένα όμως η Forthnet εισέρχεται σε μια νέα φάση μετά τη συμφωνία των πιστωστριών τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica) με την United Group (θυγατρική της BC Partners).

Η συμφωνία είναι διπλή: αφενός εξαγορά του ποσοστού 36% που είχαν οι τράπεζες στη Forthnet μετοχικά (εις αντάλλαγμα χρεών της εταιρείας) έναντι 45 εκατ. ευρώ και, αφετέρου, «γενναίο» κούρεμα των υπολειπόμενων δανείων ύψους 333 εκατ. ευρώ. Συνολικά πληροφορίες θέλουν το deal να φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ, μαζί με την άμεση χρηματοδότηση προς τη Forthnet από τη United Group για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.