Αναστολή συμβάσεων στην ΕΦΣΥΝ σε δεκάδες δημοσιογράφους εν μέσω κορωνοϊού

Μύλος με την πασχαλινή κυκλοφορία των εφημερίδων

Λόγω Πάσχα αλλά και απεργίας.

Μύλος, ως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Οι οποίες κάθε Πάσχα έβγαιναν Μεγάλο Σάββατο (με την ύλη όμως να έχει κλείσει από το βράδυ της… Μεγάλης Πέμπτης) και μετά την Τρίτη του Πάσχα. Φέτος όμως πέφτει η Πρωτομαγιά το Μεγάλο Σάββατο και ορίστηκε να τιμηθεί η ημέρα των εργατικών αγώνων την Τρίτη, 4 του Μάη.

Καλά ως εδώ;

Τα… παλιά, τα καλά χρόνια οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες δεν εργάζονταν ανήμερα της Πρωτομαγιάς, κάτι που άλλαξε όμως τα τελευταία, με επιχείρημα ότι έπρεπε να καλυφθούν οι κινητοποιήσεις της ημέρας – και να ενημερωθεί το αναγνωστικό κοινό την επόμενη.

Φέτος, με την Πρωτομαγιά στις 4 του Μάη, ως η ημέρα για να την τιμήσουν οι εργαζόμενοι των εφημερίδων ορίστηκε… η Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου. «Ο,τι να’ ναι», θα πείτε, και το πλάνο ήταν να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες το… ΣΚΔ και να επανακυκλοφορήσουν την Τρίτη του Πάσχα.

Και έσκασε και η απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 του μήνα, αλλά η ΑΔΕΔΥ συντάχθηκε απέναντι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και στο πλευρό των εργατικών κέντρων σε όλη σχεδόν τη χώρα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου και όχι την Τρίτη 4 του μήνα. Για την Τρίτη 4 του μήνα προκήρυξε απεργία και το Διασωματειακό των ΜΜΕ, άρα δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες την Τετάρτη 5 Μαΐου. Και ενδέχεται να μην κυκλοφορήσουν ούτε την Παρασκευή 7/5 καθώς στην ΑΔΕΔΥ υπάγονται οι εργαζόμενοι των πρακτορείων διανομής! Καλό;

Με να νυν δεδομένα λοιπόν οι εφημερίδες κυκλοφορούν Μεγάλη Παρασκευή, Τρίτη του Πάσχα, Πέμπτη και… βλέπουμε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.