Πώς διαστρεβλώνεται μια είδηση και φτάνει ως και σε… υπουργό;

Πώς διαστρεβλώνεται μια είδηση και φτάνει ως και σε… υπουργό;

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ίδιο συμπέρασμα.

«Η αστυνομία απομάκρυνε ξαπλώστρες και ομπρέλες από τις διάσημες παραλίες της Μυκόνου» ανέφερε το Mykonos live TV, ιστότοπος και web TV που έχει εντρυφήσει στα του νησιού, με lifestyle άρωμα. Η εν λόγω είδηση έπαιξε λοιπόν και ως και πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές ιδιωτικών καναλιών, και σχολιάστηκε ανάλογα μετά από 5λεπτο βίντεο, «ντυμένο» φυσικά με αποκαλυπτικά μαγιό.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν άλλη μια… επιτυχία της ελληνικής δημοσιογραφίας: η είδηση δεν ίσχυε, ήταν fake καθώς οι ξαπλώστρες δεν μπήκαν… ποτέ επειδή άργησε η ανανέωση αδείας των επιχειρήσεων. Κάτι που αναμένεται από μέρα σε μέρα!

Και αλλού στο ελληνικό διαδίκτυο, το περιβόητο trend «Έλληνες ΓΤΠ» που κοσμούσε για ώρες χθες, ως top, το Twitter με αφορμή την ίδρυση ενός νέου κομματικού μορφώματος από τον τέως χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Το «Documento» στον ιστότοπό του, ανέβασε κομμάτι με τα χιουμοριστικά (ως… σπαρταριστά) tweets επί του θέματος και με τίτλο «Το νέο κόμμα του Κασιδιάρη λέγεται… “Έλληνες ΓΤΠ” και είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα».

Ας μην αναφερθεί τι σημαίνει, στην ελληνική αργκό, το ΓΤΠ, όλοι το ξέρουν. Έλα όμως που ένας ελληνικός ιστότοπος έψεξε τον (ιδιοκτήτη του «Documento») Κώστα Βαξεβάνη ότι με εν λόγω ανάρτηση προμοτάρει το νέο ακροδεξιό, πολιτικό μόρφωμα (!).

Μια ανάρτηση (για την ανάρτηση) που ανέβηκε, φυσικά και στο Twitter και, εξίσου φυσικά, αναπαρήγαγε ο… Αδωνις Γεωργιάδης! Τι να πεις…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.