Ως και 40% η μείωση από τη Nova αν αποχωρήσει από την Euroleague ο Παναθηναϊκός

Ως και 40% η μείωση από τη Nova αν αποχωρήσει από την Euroleague ο Παναθηναϊκός

Τηλεοπτικό… ντόμινο.

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την κλειστή λίγκα της Euroleague αλλάζει άρδην τα οικονομικά δεδομένα, όχι μόνο τα δικά του αλλά και του Ολυμπιακού, όπως και της Nova.

H συνδρομητική έχει υπογράψει από πέρυσι, καλοκαίρι του ’19, τριετές συμβόλαιο για το 2020-23 ύψους 34,5 εκατ. ευρώ με την Euroleague, εκ των οποίων τα 15 (ήτοι 5 ανά σεζόν) μοιράζονται στους «αιώνιους», εξ ημισείας.

Και έγινε γνωστό πως από τη Nova υπάρχει ρήτρα σε περίπτωση αποχώρησης ελληνικής ομάδας, ρήτρα που της επιτρέπει να προχωρήσει σε αίτημα μείωσης του συμβολαίου. Πόσο;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Sportday» και του Νίκου Μποζιονέλου, κοντά στο 40% άρα αντί για 11,5 εκατ. ευρώ ετησίως να πληρώνει 6,9 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό που λαμβάνει ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει (2,5 εκατ. ευρώ ανά σεζόν).

Η διανομή γίνεται βάσει καταστατικού: το 48% στις ομάδες και το 52% στη διοργανώτρια, ήτοι ένας από τους (σοβαρούς, και σωστούς) λόγους που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιθυμεί την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.