Ακρίτα εναντίον δημοσιογράφου για το σποτ Λούλη: «Η μεγαλύτερη ανοησία εκτοξεύθηκε από την κυρία αυτή»

«Σαν να κάνει μεταγραφή ο Μαρινάκης»: Κόντρα Ακρίτα – Βαξεβάνη στο Facebook

Οι αναφορές των δύο δημοσιογράφων στο facebook.

Μία αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη στον Χρήστο Στυλιανίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» αποκάλεσε «προϊόν του εξωτερικού» τον Ελληνοκύπριο πολιτικό, που ανέλαβε επίσημα καθήκοντα υπουργού Πολιτικής προστασίας.

Η Έλενα Ακρίτα σημείωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook:

«Κωστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς ‘ξένο’ τον Κύπριο Χρηστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι. Να σου θυμίσω ότι στην Ελλάδα έχουν υπουργοποιηθεί ήδη δυο Κύπριοι ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο παρήγαγαν έργο σπουδαίο και τίμησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τυπικά είσαι σωστός. Ο πατέρας μου, προκειμένου να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, άλλαξε την αγγλική του υπηκοότητα με την ελληνική. Όταν υπουργοποιήθηκε ήταν Έλληνας υπήκοος. Για τον Κρανιδιώτη δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα έχει γίνει το ίδιο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί. Αλλά παρ’ όλα αυτά η το ‘ξένος’ ως διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους χτυπάει βαρύ».

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη ήρθε λίγη ώρα αργότερα:

«Αγαπητή Έλενα.

Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων , είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη.

Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.

ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.