Ποια είναι η «ξανθιά του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ»; (Pics)

Ποια είναι η «ξανθιά του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ»; (Pics)

Αναζητήσατε, απαντάμε…

Από τις top google αναζητήσεις των τελευταίων ημερών είναι η εξής φράση: «ξανθιά σποτ ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή το (επίμαχο, αμφιλεγόμενο, σωστό, ό,τι προαιρείστε). Ποια είναι λοιπόν;

Πρόκειται για την Άννα Ελεφάντη. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., ακολουθώντας την ηθοποιία και με υποτροφία του Ιδρύματος Μινωτή παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές MA in Performance στο Goldsmiths College, στο Λονδίνο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις με σημαντικότερες την «Προσωπική συμφωνία» (2018-19), το «Proof» (2017), τον «Ράφτη κυριών» (2017), και τις «Τρωάδες» (2015).

Η Ελεφάντη είχε πρωταγωνιστήσει και σε παλιότερα βίντεο και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσικά μέλος του κόμματος και υπήρξε υποψήφια βουλευτής του στην Α’ Αθήνας αλλά και της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο χώρος του της Αριστεράς δεν της είναι άγνωστος μιας και ο πατέρας της, Άγγελος Ελεφάντης υπήρξε εμβληματικός διανοούμενος του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς, δημοσιογράφος, συγγραφέας αλλά και εκδότης του περιοδικού «Ο Πολίτης». Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος της εφημερίδας «Η Εποχή» αλλά και τακτικός συντάκτης της «Αυγής». Μέλος της ΕΔΑ, του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΚΚΕ Εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά αλλά και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2004 και το 2007. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 72 ετών.

20 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ χωρίς κριτήρια και διαφάνεια. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται τη δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα ενώ παράλληλα επιχειρεί να υποτιμήσει το τεράστιο σκάνδαλο ως τάχα προϊόν φθηνής αντιπολιτευτικής γραμμής από μια μεμονωμένη φωνή με στόχο τον εμπαιγμό του Πρωθυπουργού προσωπικά.Απέναντι στην πρωτοφανή αυτή χειραγώγηση της ενημέρωσης, η αδράνεια της ΕΣΗΕΑ υπήρξε… εκκωφαντική. Κι ας τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας και συστηματικής καταπάτησης της ελευθεροτυπίας, κι ας βιώνουμε καθημερινά μια άνευ προηγουμένου μεθοδευμένη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα η οποία αποδομεί και καταδικάζει σε αφωνία κάθε έννοια πλουραλισμού, η ΕΣΗΕΑ δυστυχώς επέλεξε και μάλιστα με άμεσα αντανακλαστικά, να καταδικάσει το σποτ του ΣΎΡΙΖΑ καθώς έκρινε ότι θίγει σύσσωμο τον κλάδο της δημοσιογραφίας.Χρειάζεται πραγματικά κάνεις να εθελοτυφλεί για να μην διακρίνει ότι το σποτ σκοπό έχει να στηλιτεύσει ένα σάπιο μιντιακό σύστημα εντεταλμένο να παίζει το ρόλο του κλακαδόρου της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που έχει να επιδείξει ο τόπος μας στη σύγχρονη του Ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε. Με εξωστρέφεια, με σάτιρα όμως προπαντός με αυτοπεποίθηση. Αυτό ενόχλησε πολλούς και πολλές, ημέτερους και μη.Ίσως βόλευε ότι σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας ο ΣΥΡΙΖΑ, και σωστά, κράτησε μετριοπαθή στάση.Όμως τώρα επιστρέψαμε στην "κανονικότητα" κι αυτή η "κανονικότητα" , εμποτισμένη από την κοινωνική αδικία, την εργασιακή επισφάλεια, το αβέβαιο αύριο, είναι επιτακτική ανάγκη να εκφραστεί, να ακουστεί, να ανατραπεί.Το βίντεο ήταν ένα μέσο προς αυτήν την κατεύθυνση και απ' ότι αποδείχθηκε, εξαιρετικά επιτυχημένο.Εκτός αν προτιμάμε να υποταχθούμε στην ηττοπάθεια των αμέτρητων "αντικειμενικών" δημοσκοπήσεων που θέλουν την αντιπολίτευση σε μια θέση ακίνδυνη για την εξουσία κι εμάς τους ίδιους και τις ίδιες, φρόνιμους και φρόνιμες να "Μένουμε σπίτι".#μενουμεορθιοι #ΣΥΡΙΖΑ #αυτη_ειναι_η_νδ

Geplaatst door Άννα Ελεφάντη op Zondag 21 juni 2020

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.