Eurovision 2022 | Τα πρώτα ονόματα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας (Vid)

Eurovision 2022 | Οι υποψήφιοι τραγουδιστές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας μετά το «όχι» της Καλομοίρας (Vid)

Είναι πλέον επίσημο.

Μπορεί να διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision έχει ξεκινήσει. Μετά την είσοδο της Στεφανίας Λυμπερακάκη στη δεκάδα στη διοργάνωση του Ρότερνταμ, η δημόσια τηλεόραση στοχεύει σε μία ανάλογη εμφάνιση και φέτος.

Οι τραγουδιστές και τραγουδίστριες είχαν περιθώριο να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι εκτός επιλογής έχει βγει η Καλομοίρα αφού δεν κατέθεσε πρόταση, παρά τα όσα είχαν γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των τραγουδιστών για τη φετινή Eurovision.

Ο γιος του Γιάννης Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη, Good Job Nicky έχει καταθέσει πρόταση για τον φετινό διαγωνισμό. Ο 25χρονος τραγουδιστής διεκδικεί την πρόκρισή του στη διοργάνωση του Τορίνο με μία μπαλάντα.

Μπαλάντα είναι και η πρόταση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Ο τραγουδιστής με καταγωγή από την Κύπρο έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό τρεις φορές κατά το παρελθόν και ελπίζει να γίνουν τέσσερις. Καλύτερη θέση που έχει λάβει ήταν η έκτη με τους One.

Πιο χορευτική είναι η πρόταση του Νίκου Γκάνου. Το όνομα του τραγουδιστή που έγινε γνωστός μέσα από talent show είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Χορευτικό ποπ τραγούδι πρότεινε και η Joanne με αγγλικό στίχο. Δύο συνθέσεις κατέθεσε η Άρτεμις Ματαφιά, που το όνομά της δεν είχε ακουστεί κατά το παρελθόν.

Η 29χρονη Evangelia κατέθεσε τρία τραγούδια στην ΕΡΤ. Μάλιστα έχει έτοιμα και τα videoclips για όλα. Ο μουσικός Jimmy Sion έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε talent show. Κατέθεσε δύο μουσικές προτάσεις, η μία μάλιστα σε ηλεκτρονικό ήχο.

Όχι πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό αλλά με σημαντική πορεία στο εξωτερικό, η Amanda Tenfjord θέλει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με μία μπαλάντα. Εντελώς άλλη πρόταση κατέθεσε η Kianna με ηλεκτροπόπ τραγούδι με αγγλικό στίχο.

Πιο alternative πρόταση κατέθεσε η Marseaux. Τρία τραγούδια πρότεινε ο Ηλίας Κόζας. Ο τραγουδιστής είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό μαζί με το συγκρότημα Koza Mostra και τον Αγάθωνα καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.