Γιατί είχε «κοπεί» προσωρινά η προβολή της κορυφαίας ταινίας όλων των εποχών;

Γιατί είχε «κοπεί» προσωρινά η προβολή της κορυφαίας ταινίας όλων των εποχών;

Ευτυχώς, όλα καλά…

Η έκρηξη διαδηλώσεων και αντιδράσεων στις ΗΠΑ που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, και το κύμα παγκόσμιας κατακραυγής κατά της αστυνομικής βίας αλλά και η ειρηνική… μάχη υπέρ της διαφορετικότητας, επηρέασαν ως και χολιγουντιανές παραγωγές, παλιές και νέες.

Φερ’ ειπείν, προ δύο εβδομάδων η ΗΒΑ Max απέσυρε από την πλατφόρμα της την οσκαρική ταινία «Όσα παίρνει ο Άνεμος», την καλύτερη ταινία όλων των εποχών σύμφωνα με αρκετούς. Γιατί; Για τις ρατσιστικές τις αναφορές…

Η HBO Max, που ανήκει στην WarnerMedia, ανακοίνωσε τότε ότι θα επαναφέρει την ταινία στον κατάλογό της με μια προσθήκη για το ιστορικό της πλαίσιο, όπως και έπραξε από σήμερα. Τινί τρόπω; Πριν τις 3 ώρες και 58 λεπτά της ταινίας, προβάλλεται πλέον ηχογραφημένη συζήτηση ενός πάνελ στο φεστιβάλ Turner Classic Movie (TCM), του 2019.

Στην εισαγωγή που συνοδεύει το έργο, η παρουσιάστρια του TCM και καθηγήτρια ΜΜΕ του Πανεπιστημίου του Σικάγου, Ζακλίν Στιούαρτ, εξηγεί ότι «η ταινία παρουσιάζει τον προπολεμικό Νότο ως έναν όμορφο κόσμο, χωρίς να αναγνωρίζει τη βαρβαρότητα της δουλοκτησίας, στην οποία αυτός ο κόσμος βασιζόταν».

Γιατί είχε «κοπεί» προσωρινά η προβολή της κορυφαίας ταινίας όλων των εποχών;

Η Στιούαρτ επισήμανε ότι η ταινία απέσπασε οκτώ βραβεία Όσκαρ, περιλαμβανομένου εκείνου της καλύτερης ταινίας, και έγραψε ιστορία όταν η Χάτι ΜακΝτάνιελ, η οποία υποδυόταν την υπηρέτρια, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που απέσπασε το πολύτιμο αγαλματίδιο…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.