Ο «Πρωτάρης» δεν μένει πια εδώ…

Ο «Πρωτάρης» δεν μένει πια εδώ…

Η ταινία, τα Όσκαρ και ο Τσαρλς Γουέμπ.

Μία από τις πλέον εμβληματικές, οσκαρικές παραγωγές στη χολιγουντιανή ιστορία ήταν «Ο πρωτάρης», που έγραψε ιστορία το 1967. Η Αν Μπάνκφορτ, ως η έμπειρη και παθιασμένη «κυρία Ρόμπινσον» κέρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και Ντάστιν Χόφμαν το αντίστοιχο Α’ Ανδρικού.

Η ταινία είχε βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γουέμπ «The Graduate», ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών από ασθένειας του αίματος. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μακροχρόνιο φίλο του, δημοσιογράφο Τζακ Μάλβερν με αρκετές ημέρες καθυστέρηση: πέθανε στις 16 Ιουνίου αλλά μόλις τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώθηκε καθότι ζούσε απομονωμένος στο Ίστμπουρν της Αγγλίας.

Ο Γουέμπ έφυγε αλλά το μυστήριο παραμένει: ήταν η ιστορία του βιβλίου, άρα και της ταινίας, αυτοβιογραφική; Ο ίδιος πάντως αρνιόταν ότι τα περιστατικά που περιγράφονται στην ταινία είχαν συμβεί στη δική του ζωή ενώ, ως συγγραφέας, κέρδισε μόνο 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας που έκανε πλούσιους και τον Χόφμαν και την Μπάνκφορτ.

Το 2007, ο Γουέμπ κυκλοφόρησε μια συνέχεια του «The Graduate» με τίτλο «Home Schooled», κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο δεν έτυχε ανάλογης επιτυχίας.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.