Καναλάρχες κατά Καλογρίτσα και ΣΥΡΙΖΑνΕλ

Καναλάρχες κατά Καλογρίτσα και ΣΥΡΙΖΑνΕλ

«Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, θα παρέμβει».

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το πώς ο Χρήστος Καλογρίτσας βρήκε χρήματα, εκτός από τα… βοσκοτόπια του, για να λάβει μέρος στον πρώτο, ακυρωθέντα ως αντισυνταγματικό τελικά, διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, προκάλεσαν τη δριμεία αντίδραση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η ένωση των… καναλαρχών αισθάνεται δικαιωμένη καθώς «τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται ότι όλες οι τότε καταγγελίες μας για έναν αντισυνταγματικό, στημένο και με απόλυτη αδιαφάνεια διαγωνισμό επιβεβαιώνονται από τους ίδιους του πρωταγωνιστές στο ακέραιο», ως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Τότε οι τηλεοπτικοί σταθμοί συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αρνούμενοι ωστόσο να τον νομιμοποιήσουν, υλοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις κατά νόμο προσφυγές ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο και τελικά τους δικαίωσε.

«Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη, υπό το βάρος των αποκαλύψεων αυτών, θα παρέμβει, ώστε να μάθει η κοινή γνώμη τα κίνητρα των εμπνευστών αυτής της αντιθεσμικής διαδικασίας» συμπληρώνει η ένωση, στρεφόμενη κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία ιστορικών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, στο όνομα του δήθεν “νέου πλουραλισμού”».

Ο ίδιος ο Καλογρίτσας αποδίδει σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου, επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, την εικονική συμφωνία της εταιρείας του και κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει από τη μήνυση που κατέθεσε, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC ήταν εικονική – και με στόχο να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.