Εξαλλοι στην ΕΣΗΕΑ με τον Στέλιο Πέτσα

Εξαλλοι στην ΕΣΗΕΑ με τον Στέλιο Πέτσα

«Με ποια κριτήρια μοιράστηκαν τα χρήματα ανά Μέσο Ενημέρωσης;», διερωτώνται.

Κοινή επιστολή προς τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, απέστειλαν τα διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ), μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποτέλεσαν θέμα σχολιασμού της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τα ποσά που χορηγήθηκαν, ανά μέσο ενημέρωσης, τα οποία μετείχαν στις καμπάνιες για την πανδημία..

Οι Ενώσεις ζητούν να μάθουν πώς έγινε η κατανομή διαφήμισης ανά Μέσο ενημέρωσης στις καμπάνιες για την πανδημία και ζητούν… αρκετά, με γνώμονα τη διαφάνεια (που ανέφερε σήμερα σχετικά ο κ. Πέτσας).

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις λοιπόν ζητούν να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ για τη συμμετοχή (ή τον αποκλεισμό) από τις καμπάνιες και ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους. Βέβαια, για το δεύτερο, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πρόκειται για τη διαφημιστική εταιρεία Initiative.

Ζητούν επίσης να ενημερωθούν για τα κριτήρια κατανομής των ποσών που αποφασίστηκε να δοθούν, να δοθούν στην δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων προς τα ΜΜΕ, νΝα γνωστοποιηθεί με την κατάθεση στοιχείων εάν τηρήθηκε ο ισχύων νόμος, περί κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας και νΝα γνωστοποιηθεί εάν στα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ έλαβαν υπ’ όψιν τους το ουσιαστικό περιεχόμενο του νόμου περί ενίσχυσης των εντύπων μέσων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει για την ενίσχυση κάθε μέσου, την διασύνδεση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ζητούν να ενημερωθούν άμεσα εάν τα μέτρα ενίσχυσης του εντύπου τύπου θα εφαρμοστούν και πότε.

Θα απαντήσει, άραγε, ο κ. Πέτσας;

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.