Επιστρέφει το «Κουτί της Πανδώρας»

Ρελάνς Βαξεβάνη…

Για τα… τα… περίφημα 3 εκατομμύρια ευρώ του Καλογρίτσα.

Top trends έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δύο θέματα: η δημοσιοποίηση της περιβόητης «λίστας Πέτσα» και το μοίρασμα της χορηγίας 20 εκατ. ευρώ προς τα ΜΜΕ με αφορμή την πανδημία, και τα 3 εκατ. ευρώ που φέρονται να δόθηκαν εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα στον Κώστα Βαξεβάνη για την εφημερίδα «Documento».

Το δεύτερο φαίνεται όπως πως καταρρέει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα… περίφημα 3 εκατομμύρια ευρώ επιστράφηκαν στις 8/2/2017 (με τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας» – που αλλάζει το όνομά της και ονομάζεται Media Doc) ως μετρητά στον μοναδικό μέτοχο. Τον ίδιο τον Καλογρίτσα δηλαδή.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μέσα σε περίπου επτά μήνες από το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας των 11,3 εκατ. ευρώ είχαν απομείνει 1.760.000 ευρώ πάντα με τη μέθοδο της επιστροφής των χρημάτων στον μοναδικό μέτοχο.

Σύμφωνα με το… κατηγορητήριο και δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών Μέσων, τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί από τον Καλογρίτσα στον Βαξεβάνη ως χρηματοδότηση, όταν ο πρώτος το 2017 αποχώρησε από εκδότης του εντύπου. Νωρίτερα, φέρονται (μέσω της μεσανατολίτικης εταιρείας CCC) να προορίζονταν για τα έξοδα Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το δημοσίευμα προκάλεσε και ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μιλά για δικαίωση και καλεί τον Αδωνι Γεωργιάδη να ανακαλέσει δημόσια, αλλιώς θα προχωρήσει σε αγωγή.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.