Πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση της Forthnet

Πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση της Forthnet

Το deal των 100 εκατ. ευρώ.

Ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη ολοκλήρωση του deal της Forthnet έλαβε χώρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ανταγωνισμού έδωσε προθεσμία ως τις 14 Αυγούστου για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και η Επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως» για την έγκριση του deal και την εξαγορά του 32% από την BC Partners.

Η ECSC πρόκειται να εξετάσει το  προσυμφωνημένο deal μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που έχουν το διαχειριστικό έλεγχο των μετοχών της  Forthnet και της United Group, θυγατρικής υης BC Partners και ως τότε πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία εξέτασης των εγγράφων, που καταθέτει αυτή  την περίοδο ο βρετανικός όμιλος.

Το τίμημα για την εξαγορά δεν ανακοινώθηκε αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σύνολο των δανείων (333 εκατ. ευρώ) η United Group θα καταβάλει περί τα 45 εκατ. ευρώ, ποσό που εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι οι τράπεζες θα έχουν συμφωνήσει σε «κούρεμα» της τάξεως του 86%. Η όλη συμφωνία θα φθάσει τα 100 εκατ. ευρώ (όλα τα βήματα).

Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος» (MVNO), προκειμένου να προσφέρει σύντομα συνολική κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, ενώ αναμένει και τις αποφάσεις για τις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.