Ο Ελληνας που προορίζεται για επικεφαλής του Netflix!

Ο Ελληνας που προορίζεται για επικεφαλής του Netflix!

Με καταγωγή από τη Σάμο

Στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου προήγαγε η εταιρεία Netflix Inc τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο περιεχομένου της, Τεντ Σαράντος. Και με 20ετή εμπειρία 20 χρόνων στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς!

Ο Θεόδωρος Αντώνιος Σαράντος, ως είναι το πλήρες όνομά του, είναι Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς. Γεννήθηκε στο Φοίνιξ και η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Σάμο. Το επίθετό της οικογένειας αρχικά ήταν Καριωτάκης αλλά αργότερα το άλλαξαν σε Σαράντος.

Ο Τεντ ξεκίνησε από… υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ και έφτασε γρήγορα στη θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος του ραγδαία ανερχόμενου Netflix, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 1997 από τους Ριντ Χάστινγκς και Μαρκ Ράντολφ ως επιχείρηση ενοικίασης ταινιών online. Το 2007 ο Σαράντος έκανε τη διαφορά, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν απευθείας εκπομπές και ταινίες στους υπολογιστές ή στις smart τηλεοράσεις τους.

Το 2012 το Netflix υπό τη δική του καθοδήγηση έγινε και παραγωγός, δημιούργησε μοναδικό πρόγραμμα για το διαρκώς αυξανόμενο κοινό της. Σήμερα, βρίσκεται στην λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κατηγορία μάλιστα «Titans»!

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.