Σοβαρές καταγγελίες. «Μπογιόπουλος και Ακρίτα παρεισέφρησαν στην…»

Σοβαρές καταγγελίες. «Μπογιόπουλος και Ακρίτα παρεισέφρησαν στην…»

Εμφύλιος στην ΕΣΗΕΑ

Χωρισμένοι σε παρατάξεις είναι ούτως ή άλλως η ΕΣΗΕΑ αλλά ξέσπασε νέος… εμφύλιος με αφορμή την ιστορία με την Ολγα Γεροβασίλη και την αγωγή της κατά δημοσιογράφων της «Καθημερινής» αναφορικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας για την τραγωδία στο Μάτι.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ λοιπόν και συγκεκριμένα στη συζήτηση για τη μήνυση της κ. Γεροβασίλη, η παράταξη της «Νέας ΕΣΗΕΑ» καταγγέλλει ότι το θέμα της «Καθημερινής» η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου δεν μπήκε καν στον κόπο να το θέσει στην ημερήσια διάταξη.

Εντέλει συζητήθηκε και οι Νίκος Καρούζος, Γιώργος Βότσκαρης υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να εκφράζει την ένωση «η τακτική του τσουβαλιού», όπως έγινε με την περίπτωση της συναδέλφου Ελευθερίας Κουμάντου όπου, ως υποστήριξαν, «παρεισέφρησαν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με τρεις ημέρες καθυστέρηση ο Νίκος Μπογιόπουλος και Ελενα Ακρίτα οι οποίοι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το κλίμα και να κάνουν παιγνίδι, μπήκαν σε προσωπική αντιπαράθεση με το, βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Τα δύο μέλη της ΕΣΗΕΑ ζήτησαν να εκδοθεί μια ξεκάθαρη ανακοίνωση για την «Καθημερινή», όπου να καταδικάζεται η απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου από την κ. Γεροβασίλη και η ποινικοποίηση του ρεπορτάζ. Ωστόσο, ο μεν ταμίας Μάκης Διόγος ζήτησε να πάρει εξουσιοδότηση η πλειοψηφία να εκδίδει ανακοίνωση κάθε φορά που γίνεται μήνυση σε μέλος της ΕΣΗΕΑ (παραδεχόμενος έμμεσα ότι οι λόγοι της μη έκδοσης ανακοίνωσης είναι οι πολιτικές ισορροπίες με τη συγκυβερνώσα, στην ΕΣΗΕΑ παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι Σταύρος Καπάκος και Μάχη Νικολάρα είπαν το ότι δεν υπάρχει πουθενά μήνυση της Γεροβασίλη στην «Καθημερινή». Και όταν τους παραδόθηκε η μήνυση, ως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, η Νικολάρα είπε ότι υπάρχει θέμα με το εξώδικο του υπουργού Επικρατείας, Τάκη Θεοδωρικάκου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η, δε, πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου ενημέρωσε ότι έκανε δήλωση στην «Καθημερινή», το περιεχόμενο της οποίας αγνοείται ενώ την ίδια στιγμή άρχισε να μιλά για αγωγές κατά δημοσιογράφων και μια γενικότερη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ κατά των πολιτικών και επιχειρηματιών που εφαρμόζουν την τακτική των αγωγών και των μηνύσεων κατά δημοσιογράφων.

Ενωμένη η ΕΣΗΕΑ, ως διαπιστώνετε…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.