Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

«Το δύσκολο δεν είναι να λιντσάρεις, να βρίσεις…»: Τα είπε όλα ο Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση της Πάτρας (Pic)

Viral για τους «σωστούς» λόγους.

Είναι μια ανατριχιαστική, απεχθής πέρα για πέρα υπόθεση, από εκείνες που εύχεται κανείς να είναι απλά… ψέματα: τα όσα ειδεχθή συνέβησαν στην ιστορία της Πάτρας, εκεί που τρία αθώα κοριτσάκια έχασαν τόσο άδικα τις ζωές τους, μαυρίζουν την ψυχή κάθε εχέφρονος ανθρώπου και τον αφήνει ν’ απορεί για την πορεία του ανθρώπινου είδους.

Ως γνωστόν, από το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, με τη μητέρα των τριών κοριτσιών, την Ρούλα Πισπιρίγκου, να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στην ΓΑΔΑ, όπου και της γνωστοποιήθηκε πως της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας.

Με το που έγινε γνωστό πως η μητέρα συνελήφθη από την αστυνομία, μία επίσης αποκρουστική εικόνα «γεννήθηκε»: πολύς κόσμος μαζεύτηκε έξω από το σπίτι της οικογενείας στην Πάτρα, ζητώντας την κεφαλή της επί πίνακι και γράφοντας σε μια πόρτα «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΥΣ».

Το συγκεκριμένο συμβάν πήρε τεράστιες διαστάσεις και ο εκδότης του Documento, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, είπε μέσα σε λίγες λέξεις αυτό που πολλοί σκέφτονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαξεβάνης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής: «Το δύσκολο δεν είναι να λιντσάρεις, να βρίσεις, να γίνεις όχλος. Το δύσκολο είναι να απαιτείς να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, να ζητάς να υπάρχει κοινωνική μέριμνα και μια κοινωνία έτοιμη να βοηθήσει όπου χρειάζεται. Το δύσκολο είναι να είσαι υπεύθυνος».

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό tweet που συγκέντρωσε πληθώρα από likes και retweets:

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.