Κι όμως, υπάρχει λύση για τα τηλεοπτικά εν μέσω κορωνοϊού

Κι όμως, υπάρχει λύση για τα τηλεοπτικά εν μέσω κορωνοϊού

Η Αγγλία δίνει το παράδειγμα.

Τα πάντα είναι χρήμα. Γνωστό. Και στην περίπτωση της πανδημίας και το αθλητισμού, του ποδοσφαίρου ειδικότερα, ακόμη περισσότερο.

Στην Αγγλία δε, είναι πολλά τα λεφτά. Πάρα πολλά. Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση στην Premier League (αξίας 5 δισ. ευρώ!) το Sky Sports μεταδίδει 128 αγώνες ανά σεζόν και το BT Sport άλλους 52 ανά σεζόν.

Θα χαθούν χρήματα, πολλά χρήματα αν η πανδημία δεν αντιμετωπιστεί και οι φόβοι για οικονομική καταστροφή είναι πραγματική. Ήδη οι δύο τηλεοπτικοί πάροχοι μετρούν τεράστιες απώλειες αφού χιλιάδες συνδρομητές έχουν ζητήσει να «παγώσουν» οι συνδρομές τους.

Εξ ου και το Sky Sports το BT Sport έκαναν αντιπρόταση προς τη διοργανώτρια. Αλλωστε, από τα 380 ματς της σεζόν, μεταδίδονται live τα 200 εξ αυτών (έχει και 20 ανά περίοδο το Amazon).

Και τι πρότειναν μην αναμένοντας το πότε θα επανεκκινήσει, και αν, το πρωτάθλημα; Να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες τις επόμενες δύο σεζόν και, και ως αντάλλαγμα θα φροντίσουν οι όποιες μειώσεις προκύψουν για τη φετινή, να είναι μικρότερες του αναμενομένου!

Αν μη τι άλλο, μια πρόταση η οποία αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας.