Δίνει όντως η ΕΡΤ 12 εκατ. ευρώ για τη νέα Β’ Εθνική;

Δίνει όντως η ΕΡΤ 12 εκατ. ευρώ για τη νέα Β’ Εθνική;

Τι πραγματικά ισχύει.

Από φήμη εξελίσσεται τελικά σε… πραγματικότητα.

Ότι η ΕΡΤ, από εκεί που προ ενός έτους η κυβέρνηση διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι θα αλλάξει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ) αναφορικά με τα αθλητικά, τηλεοπτικά δικαιώματα που πλήρωνε η δημόσια τηλεόραση, έκανε στροφή 180 μοιρών.

Με την αναδιάρθρωση της Super League 1 αλλά και όλων των κατηγοριών, να έπεται, η Nova στέκεται απέναντι και με σημερινή «διαρροή» άφησε να εννοηθεί ότι αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί αύξησης των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν, θα προχωρήσει σε μείωση συμβολαίων «εξαιτίας της δεδομένης έλλειψης ανταγωνιστικότητας και εμπορικότητας του πρωταθλήματος».

Εκ διαμέτρου αντίθετη όμως είναι η θέση της ΕΡΤ, όπως εκφράστηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, επιθεωρώντας σειρά έργων στο γήπεδο του Ιωνικού και, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Super League και Football  League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, φέρεται να παραδέχθηκε ότι «η ΕΡΤ είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου»!

Μάλιστα. Και πώς θα τα μοιράσει; Κρατήστε ότι η σκέψη είναι για μια νέα δεύτερη κατηγορία, χωρισμένη σε δύο ομίλους. Δύο ομίλους απαρτιζόμενους από 15 ομάδες, άρα βγαίνει 400 χιλιάρικα για κάθε ομάδα! Μάλιστα. Ομολογουμένως ενδιαφέρον…

Τούτα έλαβαν χώρα χθες (το ρεπορτάζ έβγαλε αποκλειστικά το sportstonoto.gr). Σήμερα το υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε όμως στη διάψευση αυτού. Όπως διευκρινίζεται από το υφυπουργείο, το ποσό που αναφέρθηκε είχε να κάνει με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τηλεοπτικά συμβόλαια.

«Το ότι η ΕΡΤ είναι έτοιμη “να προσφέρει συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου”, όπως γράφτηκε και αναπαράγεται, προφανώς από παρανόηση!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη.

Και υπογραμμίζει ότι ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, στη συζήτηση με τους παρισταμένους (τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γ. Τσιριγώτη, στελέχη του σωματείου, τον δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη κ.ά.), στην κυβερνητική απόφαση για τα 12 εκατ. ευρώ της έκτακτης ενίσχυσης στα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, που ανακοίνωσαν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Έκτακτη ενίσχυση 12 εκατ. ευρώ των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, για την οποία ο τρόπος καταβολής της θα καθοριστεί πολύ σύντομα με σχετική διάταξη.

Για να δούμε…

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.