Αναστολή συμβάσεων στην ΕΦΣΥΝ σε δεκάδες δημοσιογράφους εν μέσω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός έφερε «βουτιά» στις πωλήσεις των εφημερίδων

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την «πικρή» αλήθεια.

Η κρίση του κορωνοϊού έφερε μία νέα πραγματικότητα στα ΜΜΕ. Ήδη στα τηλεοπτικά προγράμματα κυριαρχούν οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές εκπομπές με την ψυχαγωγία να έχει βάλει άνω τελεία.

Ουδείς μπορεί ασφαλώς να γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν επανέλθει η όποια κανονικότητα ο κόσμος θα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που θυμόμαστε.

Το κομμάτι των εφημερίδων είναι από αυτά που πλήττεται εκ νέου από αυτή την κρίση. Ελάχιστος κόσμος βγαίνει έξω μετά τα μέτρα περιορισμού που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και φυσικά ακόμη λιγότεροι κάνουν τον κόπο να αγοράσουν τα έντυπα που κυκλοφορούν.

Αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στους αριθμούς που έχουν δημοσιευθεί. Σύμφωνα με τα δελτία κυκλοφορίας του Άργους η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ήταν πρώτη σε πωλήσεις την Κυριακή 22 Μαρτίου, μία μέρα πριν ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο κορωνοϊός έφερε «βουτιά» στις πωλήσεις των εφημερίδων

Μία ματιά στα στοιχεία της Κυριακής 29 Μαρτίου, αφού είχαν επιβληθεί τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καταλαβαίνει κανείς τη ζημιά που γίνεται στις εφημερίδες. Σύμφωνα με τους αριθμούς οι κυριακάτικες εφημερίδες έχασαν πάνω από 8.000 φύλλα, ποσοστό της τάξης του 7%.

Ο κορωνοϊός έφερε «βουτιά» στις πωλήσεις των εφημερίδων

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρώτη μέρα του περιορισμού της κυκλοφορίας σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Άργους οι πολιτικές εφημερίδες έχασαν πάνω από πέντε χιλιάδες φύλλα, ποσοστό που φτάνει το 21%. Πάνω από δύο χιλιάδες φύλλα έχασαν και οι αθλητικές όπου το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 34%

Ο κορωνοϊός έφερε «βουτιά» στις πωλήσεις των εφημερίδων