Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο

Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο

Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια δέχτηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος. Την ώρα που επέστρεφε, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα δέχτηκε από άγνωστο δύο σφαίρες στον λαιμό και τα πλευρά.

Δύο ακόμη βολίδες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνδρες με κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου. Μόλις εκείνος εμφανίστηκε ένας από τους δύο τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ’ επαφής ενώ ήταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο δημοσιογράφος κατάφερε να φτάσει αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η μία σφαίρα τον βρήκε στον λαιμό περνώντας μάλιστα ξυστά από την καρωτίδα. Η δεύτερη πέρασε από το αριστερό του στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά. Αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω μου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Οι δύο άνδρες κατάφεραν να διαφύγουν. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ήδη ελέγχεται το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή και το σπίτι του δημοσιογράφου. Τις επόμενες μέρες θα ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν ο Στέφανος Χίος δεχόταν απειλές.

Ακόμη παραμένει άγνωστο πότε ο ίδιος θα είναι σε θέση να καταθέσει.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.