Βγάζει ξανά εφημερίδα ο Ανδρουλιδάκης

Βγάζει ξανά εφημερίδα ο Ανδρουλιδάκης

Η ιστορία εντός εκδότη που έπιασε κορυφή αλλά έπεσε γρήγορα.

Φημολογούνταν εδώ και καιρό στην πιάτσα ότι ο περιβόητος «Μισέλ», ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του (παλιού) «Sportime» αλλά και την οδήγησή του ως το λουκέτο, θα εξέδιδε εφημερίδα. Ξανά.

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης λοιπόν εκδίδει σαββατιάτικη εφημερίδα με τίτλο «Σαββατιάτικος Επενδυτής Εξουσία» και κυκλοφορεί από το προσεχές Σάββατο 1 Αυγούστου. Πρόκειται για μια οικονομικοπολιτική εφημερίδα.

Ο Ανδρουλιδάκης εξελίχθηκε σε έναν πανίσχυρο εκδότη τη δεκαετία του ’90. Επενδύοντας στο εξαιρετικό, τότε «Sportime» που έκανε τη διαφορά και άλλαξε την ιστορία του αθλητικού Τύπου, υπό την ηγεσία του Χάρη Ξύδη, είχε αρχικώς ανάλογη επιτυχία και με την πολιτική εφημερίδα «Εξουσία».

Η οποία «Εξουσία» από τη στιγμή που άρχισε να προσφέρει… κουπόνια για κατοικίες στους αναγνώστες της απείλησε στις κυκλοφορίες την πρωτιά των «Νέων» και της «Ελευθεροτυπίας», σε μια εποχή που ο μέσος Ελληνας ήθελε να αποκτήσει το δικό του σπίτι. Έκανε κι άλλες επενδύσεις στα ΜΜΕ, όπως τον ραδιοφωνικό Planet που απειλούσε τον –τότε κραταιό- Flash στη δεύτερη θέση των ενημερωτικών σταθμών. Ωστόσο αρχικώς η εμπλοκή του με το τηλεοπτικό κανάλι Tempo, όπου οι δημοσιογράφοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια (έφτασε να απασχολεί 750 άτομα ενώ τότε MEGA και ANT1 δεν ξεπερνούσαν τα 400!), και κατόπιν η αποτυχία της οικοδομικής εταιρείας, συμφερόντων Ανδρουλιδάκη, Stabilton, στο Χρηματιστήριο, οδήγησαν τον Ανδρουλιδάκη τα επόμενα χρόνια σε συρρίκνωση της περιουσίας του και στο λουκέτο των εν λόγω ΜΜΕ.

Μάλιστα ο ίδιος καταδικάστηκε το 1999 για απάτη, επειδή οι κατοικίες που προσφέρονταν στα κουπόνια των εφημερίδων απλώς… δεν υπήρχαν. Παρά μόνο οικόπεδα.

Στις, δε, αρχές της δεκαετίας του ’00 ο Ανδρουλιδάκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών τον Ανδρουλιδάκη για υπόθεση υπεξαίρεσης 4,3 δισεκατομμυρίων δραχμών (!) από εταιρεία που είχε με τον Αθανάσιο Βιλδιρίδη. Ένα ενδιαφέρον κείμενο για το πώς οδηγήθηκε το «Sportime» στην απαξίωση και τη χρεοκοπία μπορείτε να διαβάστε εδώ.

Ο Ανδρουλιδάκης εξαφανίστηκε για χρόνια από το μιντιακό προσκήνιο αλλά επανήλθε προ ετών, αποκτώντας από τον ΔΟΛ την άκρως επιτυχημένη αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ», η οποία όμως έκλεισε μέσα σε… έξι μήνες. Αργότερα κυκλοφόρησε, για μικρό διάστημα, την εφημερίδα «Εξέλιξη» και, τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφει εκ νέου στις εκδόσεις.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.