Το παρασκήνιο της πώλησης του Action24

Το παρασκήνιο της πώλησης του Action24

Ποσά, κινήσεις, μελλοντικά σχέδια και πλάνο… «Πήγασος».

Οριστικά στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη πέρασε το αθηναϊκό κανάλι Action24, τοπικής εμβέλειας μεν αλλά πανελλαδικά είτε διαδικτυακά είτε μέσω Cosmote TV και Nova.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, στο κανάλι θα παραμείνει ο βασικός κορμός των δημοσιογράφων, ενώ το live πρόγραμμά του θα επεκταθεί σε δώδεκα ώρες. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, που θέλει να πρωταγωνιστήσει στα media, θα παραμείνει ο Διονύσης Παναγιωτάκης ενώ ως ισχυρός άνδρας από την πλευρά των εφοπλιστών εμφανίζεται ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος που θα προχωρήσει σε μερικές προσλήψεις.

Σημαντική παρουσία δίπλα στους εφοπλιστές θα έχει και ο εκδότης Πέτρος Λεωτσάκος.

Ο οικονομικός έλεγχος έγινε από την Deloitte και καθυστέρησε αρκετά καθώς στα έσοδα του καναλιού εμφανίζονταν, ως πληροφορηθήκαμε, και αυτά από τα θέατρα του Παναγιωτάκη. Εντέλει τα βρήκαν κάπου στην μέση και στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Η μιντιακή αγορά, που δεν καλωσόρισε με ανθοδέσμες βέβαια τους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, λένε ότι η κίνηση θυμίζει πρότυπα του παρελθόντος τύπου: κατασκευές & media. Ήτοι, μοντέλο «Πήγασος» και οικογένεια Μπόμπολα…

Μπάκος και Καϋμενάκης, συνεπικουρούμενοι από τον νομικό Αλέξανδρο Εξάρχου, εδώ και καιρό βολιδοσκοπούσαν την είσοδο στα media, η υπόθεση του Kontra Channel δεν έχει προχωρήσει ακόμη, απέκτησαν πρόσφατα το 31,7% της κατασκευαστικής Intrakat και, λίγο νωρίτερα, είχαν πουλήσει στον όμιλο Βαρδινογιάννη το 29,87% των μετοχών τους στην εταιρεία Ελλάκτωρ ύψους 182 εκατ. ευρώ.

Το Action24 ξεκίνησε αρχικά ως TVM, μετά ως Magic και Sport TV και το 2013 μετονομάστηκε σε Action 24. Είναι ισχυρή η πιθανότητα να μετονομαστεί εκ νέου.

Ερώτημα επίσης αν παραμείνει στη διοικητική ομάδα ο Παναγιωτάκης, σύμφωνα (ως λένε οι πληροφορίες) με τις επιταγές της κυβέρνησης…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.