Εκτέθηκαν! Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για Μπογδάνο και Πορτοσάλτε

Εκτέθηκαν! Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για Μπογδάνο και Πορτοσάλτε

Για «ατεκμηρίωτες πληροφορίες»

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ. Ο λόγος; Η μετάδοση ατεκμηρίωτων πληροφοριών και υποθέσεων ως βάσιμων πληροφοριών, εκ προθέσεως μάλιστα (!), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη Αρχή.

Τι είχε παιχτεί; Κατ’ αρχάς για ΕΣΡ μιλάμε και αφορά εκπομπή της 20ης Φεβρουαρίου… 2017. Μιλάμε για ταχύτητα Γιουσέιν Μπολτ το συμβούλιο. Η εκπομπή στην οποία εντοπίστηκε η παράβαση είναι το «ΣΚΑΪ στις 3», που παρουσίαζε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, νυν ανεξάρτητος βουλευτής. Τότε ως παρουσιαστής, είχε (κλασικά…) καλεσμένο τον Άρη Πορτοσάλτε έκαναν αναφορά σε επώνυμη μαρτυρία «ένστολου άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας», το όνομα του οποίου όμως δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στον αέρα, για διαρροή υπηρεσιακών και προσωπικών στοιχείων ανδρών των ΜΑΤ σε αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα πάντα με το ΕΣΡ, οι δύο τους επιχείρησαν να συνδέσουν την εν λόγω διαρροή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και την τότε κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά).

Στο σκεπτικό του, το ΕΣΡ ανέφερε ότι «με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε η σύνδεση της καταγγελλόμενης διαρροής με την ηγεσία της Αστυνομίας και στελέχη της Κυβέρνησης ή προσκείμενους σε αυτή. Έτσι δε η πληροφορία που εμπεριείχε η συγκεκριμένη καταγγελία δεν τεκμηριώθηκε με άλλες μαρτυρίες ή περαιτέρω δημοσιογραφική έρευνα για να διερευνηθεί η βασιμότητά της, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως εφαλτήριο για να διατυπωθούν αυθαίρετες υποθέσεις και πιθανολογήσεις των παρισταμένων δημοσιογράφων με τη μορφή τεκμηριωμένης πληροφορίας δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό».

Ο επίμαχος διάλογος:

Μπογδάνος: Το θέμα μας είναι αυτό το οποίο μοιράζεται μαζί μας επωνύμως ένστολος άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας που μου λέει ότι η ΥΑΤ -τα ΜΑΤ- και η Αντιτρομοκρατική καίγονται αρχεία, διευθύνσεις ιντερνετικά προφίλ των αστυνομικών, ακόμα και τα τηλέφωνά τους κινητά και μη έχουν διαρρεύσει σε λίστες.

Πορτοσάλτε: Δεν χρειάζεται παρακράτος εδώ. Ας κοιτάξει τον συνάδελφό σου στο διπλανό γραφείο. Μέσα από εκεί φεύγουν.

Μπογδάνος: Να ολοκληρώσω την πρόταση;

Πορτοσάλτε: Πες την πρόταση, αλλά…

Μπογδάνος: Για να το ακούσει και κάποιος που δεν το έχει ακούσει; Και δεν θα έχει ακούσει; Λοιπόν, έχουν διαρρεύσει σε λίστες, σε ομάδες αναρχικών των Εξαρχείων. Τους καλούν από τα τηλέφωνα, τους απειλούν, δέχονται οχλήσεις…

Πορτοσάλτε: Δεν χρειάζεται.

Μπογδάνος: …στα σπίτια τους. Θέλω να πω, περίμενε.

Πορτοσάλτε: Όχι, όχι μισό λεπτό. Τι χρειάζεται το παρακράτος; Μα δεν είναι θέμα παρακράτους, είναι η ίδια η Αστυνομία που είναι τρύπια. Και η Αστυνομία λοιπόν η προσκείμενη η ηγεσία ή κάποιος προσκείμενος στο Μαξίμου πάει και τους δίνει τις διευθύνσεις. Δεν χρειάζεται να πάει το παρακράτος. Το ίδιο το κράτος τα κάνει αυτά».

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.