Δύο funds και ο ΑΝΤ1 για τη Forthnet -  Η αξιολόγηση των προσφορών

Δύο funds και ο ΑΝΤ1 για τη Forthnet – Η αξιολόγηση των προσφορών

Η επόμενη ημέρα για την εταιρεία.

Τρεις, τελικώς, δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για την πώληση μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha) στη Forthnet. Πρόκειται για δύο funds, την Duet Private Equity Limited και την BC Partners, αλλά και τον όμιλο ΑΝΤ1 που έκανε την έκπληξη εισερχόμενος σε μια ακόμη διαγωνιστική διαδικασία για να εισέλθει στην εταιρεία.

Ο ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού είχε, σε σύμπραξη με την Blackstone, συμμετάσχει και στον προηγούμενο κύκλο διαπραγματεύσεων, προτού εμφανιστεί η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Προς πώληση είναι το 33% των μετοχών, ποσοστό που κατέχουν οι εν λόγω τράπεζες καθώς μετέτρεψαν μέρος των ομολογιών τους σε μετοχές από το 2017 μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Τα χρέη ανέρχονταν στα 325 εκατ. ευρώ και έτσι οι τράπεζες αναδιάρθρωσαν 70 εκατ. ευρώ εξ όσων είχαν χορηγήσει με τη μορφή δανείων στην Forthnet.

Εννοείται ότι το θέμα της πώλησης της Forthnet, όπου ανήκει η Nova, «καίει» τις ομάδες της Super League μιας και το συνδρομητικό κανάλι έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα 9 εκ των 14 ΠΑΕ.

Οι δεσμευτικές προσφορές αξιολογούνται από την αρμόδια εταιρεία, τη Nomura International και πληροφορίες κάνουν λόγο ότι, σε επίπεδο τιμήματος, και οι τρεις βρίσκονται αρκετά κοντά. Ωστόσο δεν έχουν διαρρεύσει ποσά.