Τηλεοπτικώς, οι ομάδες έχουν δίκιο…

Τηλεοπτικώς, οι ομάδες έχουν δίκιο…

Κουβέντα περί αναδιάρθρωσης.

Η φετινή, πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση (κι αν γίνει ποτέ) του ελληνικού πρωταθλήματος είναι καινοτόμος διότι προέρχεται… από κάτω, από β’ και γ’ κατηγορία, και όχι από τη Super League η οποία επικύρωσε τη βαθμολογία, ο Πανιώνιος έπεσε ενώ Ξάνθη και Απόλλωνας ετοιμάζονται για μπαράζ.

Οι… μικροί, ωστόσο, πιέζουν: να ενοποιηθούν Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία δύο ομίλων, από 15 ομάδες έκαστος, και τα επόμενα έτη σταδιακά να απομείνει μία. Και, ναι, έχουν απόλυτο δίκιο. Διότι η (ενδιάμεση) Super League 2 δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και με τη δέσμευση του εγγυημένου συμβολαίου για όλες τις ομάδες, από την ΕΡΤ.

Προσοχή: εγγυημένου. Πλην όμως η κυβέρνηση άλλαξε και οι ομάδες, από την εν λόγω… εγγύηση, βρέθηκαν στον «αέρα»: η ΕΡΤ έδειξε λιγοστά ματς, και για τόσα πλήρωσε, τα μοίρασμα της πίτας άφησε μικρά κομμάτια και, γενικώς, το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Οι μεγάλοι, ικανοποιώντας και τη Nova, αρνήθηκαν την αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18 παρά τον κορωνοϊό. Ωστόσο, στην Τουρκία δεν έπεσε, εντέλει, κανείς και η Λίγκα θα έχει 21 ομάδες του χρόνου και, μόλις σήμερα, και οι Ρουμάνοι έκαναν το ίδιο (και τη γλίτωσε η ιστορική Ντινάμο Βουκουρεστίου, που έπεφτε).

Τροφή για σκέψη. Διότι, τούτη τη φορά, η αναδιάρθρωση έχει σωστό λόγο για να γίνει.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.