ΕΣΡ | Tο makeleio.gr ανήκει σε… αλλοδαπούς μετανάστες

ΕΣΡ | Tο makeleio.gr ανήκει σε… αλλοδαπούς μετανάστες

Όπως «διέγνωσε» το ΕΣΡ…

«Ο εγκαλούμενος πρέπει να απαλλαγεί των αποδοθεισών σε αυτόν κατηγοριών, λόγω της μή συνδρομής στο πρόσωπο αυτού της ιδιότητας του παρόχου υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας». Με την ατάκα αυτή και με την 108/2022 απόφασή του το ΕΣΡ «αθώωσε» τον Στέφανο Χίο σε κατηγορίες για εκπομπή με υβριστικό περιεχόμενο στις 24 Ιανουαρίου 2022  που μεταδόθηκε από τον ηλεκτρονικό ιστότοπο makeleio.gr με παρουσιαστή τον Χίο.

Σύμφωνα με το typologies.gr, η 9μελής Αρχή δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι και ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας makeleio.gr. «Σε όλον σχεδόν τον χρόνο προβολής της εκπομπής, ο παρουσιαστής της στρέφεται με βωμολοχικό και ιδιαιτέρως προσβλητικό τρόπο κατά της κυβέρνησης και άλλων ρητώς αναφερόμενων προσώπων» σύμφωνα με το ΕΣΡ.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως η ιστοσελίδα φέρεται να ανήκει σε αλλοδαπούς μετανάστες και μάλιστα με τον Χίο να έχει μια ακραία ρητορική και συχνά να εκτοξεύσει ύβρεις εναντίον τους – με ρατσιστικό περιεχόμενο. Το ΕΣΡ στην απόφαση του δεν διευκρινίζει αν εκλέχθηκαν τα οικονομικά στοιχεία των εμπλεκομένων προσώπων όπως έχει τη δυνατότητα εκ του νόμου, αν έμεινε μόνο στις δικαστικές αποφάσεις που προσκόμισε ο Χίος και αναφέρουν πως δεν του ανήκει εν λόγω η ηλεκτρονική ιστοσελίδα…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.