Ποια… βίλα στο Σούνιο; Καταδίκη Κουρτάκη στην αγωγή Τσίπρα

Ποια… βίλα στο Σούνιο; Καταδίκη Κουρτάκη στην αγωγή Τσίπρα

H αντίστοιχη υπόθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου δεν έχει εκδοθεί ακόμα.

Δικαστική δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την «εξοχική βίλα» στο Σούνιο. Βέβαια το δικαστήριο υποχρεώνει τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη να διαγράψει το επίμαχο tweet και να κάνει νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια. Καμία οικονομική αποζημίωση, που θα μπορούσε να ζητηθεί.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε λοιπόν ως «ψευδείς και συκοφαντικές» τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου περί δήθεν μετακόμισης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κυψέλη στο Σούνιο, περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας, περί δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, περί δήθεν μεταχρονολογημένης κατασκευής «ενοικιαστηρίου συμβολαίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τα όσα δημοσίευσε ο εναγόμενος ήταν «επινοήσεις» κι ότι τελούσε «εν γνώσει της αναλήθειάς τους».

Το δικαστήριο υποχρεώνει λοιπόν τον Γιάννη Κουρτάκη:

  • α) να αποαναρτήσει– διαγράψει από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter την επίδικη ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο: «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Όπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Κι αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς, είναι αργά».
  • β) Να προβεί σε ανάρτηση (tweet) στον προσωπικό λογαριασμό του με το εξής κείμενο: «Δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η υπ’ αριθ. 3857/156/2021 αγωγή του Αλεξίου Τσίπρα σε βάρος μου», με συνημμένα επ’ αυτής της ανάρτησης φωτογραφικά αρχεία, επί των οποίων θα αποτυπώνεται το πλήρες σκεπτικό της παρούσας απόφασης εντός 15 ημερών από την επίδοσή της σε αυτόν.

Το δικαστήριο έκρινε, μάλιστα, την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή και σε περίπτωση μη εκτέλεσής της ο εναγόμενος καταδικάζεται σε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της αποζημίωσης, ο κ. Τσίπρας δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι επιθυμία του, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση κι όχι η οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου.

Επισημαίνεται ότι για την αντίστοιχη υπόθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του δικαστηρίου στην αγωγή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.