Αυτό είναι το επίμαχο SMS του παιδοβιαστή του Κολωνού που διάβασε η θεία της 12χρονης και οδήγησε στη σύλληψή του (Vid)

Εισαγγελείς στα ΜΜΕ | Παρέμβαση για τη διαρροή της δικογραφίας της 12χρονης

«Να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία».

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της κατάθεσης που έδωσε η 12χρονη απ’ τον Κολωνό για τη φρίκη που βίωνε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριανός διέταξε έρευνα για το πώς διέρρευσε η κατάθεση της 12χρονης στα Μέσα Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της συζήτησης που είχε με παιδοψυχολόγο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία και να ερευνηθεί ποιοι τέλεσαν το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

«Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, με αφορμή τη διαρροή στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, που αφορά στην 12χρονη ανήλικη, κατά παράβαση των προβλεπομένων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως όσον αφορά τη μυστικότητα της προδικασίας, γεγονός που έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε υποθέσεις έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και το οποίο επανειλημμένα έχουν στηλιτεύσει τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος, απέστειλε επιστολές:

Στον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για το γεγονός αυτό και να τη συσχετίσει με συναφή εκκρεμή, που διενεργείται για το φαινόμενο των «τηλεδικών».

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβεί, σύμφωνα με το νόμο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής, καθώς και των λοιπών υποθέσεων όπου έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.