Ντίνος Χριστιανόπουλος: Η αλησμόνητη τηλεοπτική συνάντηση με την Πόπη Τσαπανίδου

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Η αλησμόνητη τηλεοπτική συνάντηση με την Πόπη Τσαπανίδου

Η αμηχανία της Τσαπανίδου με καλεσμένο τον Χριστιανόπουλο πριν από 8 χρόνια.

Ιανουάριος 2012. Η Πόπη Τσαπανίδου κάνει ακόμη εκπομπή στον ΣΚΑΪ, έχοντας την πρωινή ζώνη και συνδέεται ζωντανά με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Οι τηλεθεατές μένουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας έναν εκ των κορυφαίων μας ποιητών να σαρκάζεται, να μιλά με τον δικό του, σπάνιο τρόπο μα και να προσβάλει την παρουσιάστρια.

Και τούτο με ατάκες όπως «Σας μιλώ όχι για την αξία σας, αλλά γιατί με ακούνε κάποιοι» και «Με το ζόρι σας ανέχομαι αυτή τη στιγμή και για λόγους ευγενείας δεν σας έδιωξα».

Ο, κατά πολλούς «αιρετικός», ποιητής σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις έβγαλε μια αγανάκτηση ανάλογο του «Εναντίον» που είχε γράψει το 1989.

Και Τσαπανίδου, ηρωίδα (κακά τα ψέματα) όχι μόνο τα… άντεξε τις προσβολές, με το χαμόγελο που τη διακρίνει, αλλά συνέχισε να ρωτά τον Χριστιανόπουλο, προσπαθώντας να πάρει απαντήσεις. Όχι πως τα κατάφερε, αλλά η προσπάθεια μέτρησε. Κι αργότερα, στο προσωπικό της blog, έγραψε: «ευχαριστώ κ. Χριστιανόπουλε, που μας αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμα φρέσκοι άνθρωποι, με ισχυρό σύστημα αξιών! Ότι δηλαδή, υπάρχει ελπίδα».

Μάλιστα ο ποιητής είχε κλείσει τότε τη μίνι συνέντευξη με την ατάκα «Γεια σας, γεια σας και όλα κα@%ά».

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών και υπήρξε διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός. Το πραγματικό του όνομα ήταν Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.