Το νέο όνομα της Nova μετά τη συγχώνευση είναι το…

Ενδιαφέρεται η Nova για τον Alpha;

Τι αναζωπύρωσε τα σενάρια.

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις… Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποίηση, αυστηρή, στην ελληνική κυβέρνηση, καλώντας την να εναρμονιστεί η εθνική νομοθεσία για την παροχή συνδρομητικών, δορυφορικών (ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών) υπηρεσιών με την ευρωπαϊκή. Ήτοι, την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων και την ελευθερία εγκατάστασης.

Γιατί έχει ενδιαφέρον; Ο Μιντιάρχης το έψαξε. Πρόκειται για το άρθρο 43 του ν. 4779/2021 που απαγορεύει στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν και στην ελεύθερη τηλεόραση. Δηλαδή αν η Nova ή η Cosmote TV θέλουν να αποκτήσουν ένα ελεύθερο, ιδιωτικό κανάλι ή να ανοίξουν ένα, απαγορεύεται. Και η ΕΕ θεωρεί ότι «αυτό εισάγει αδικαιολόγητο περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων και της ελευθερίας εγκατάστασης, εμποδίζοντας δυνητικούς επενδυτές».

Κρατήστε αυτό. Κυοφορείται λοιπόν εδώ και καιρό, στην πιάτσα, ότι η Nova, που αναστήθηκε μετά την πώληση και έστρωσε οικονομικά (ναι, με σβήσιμο δανείων, ευνοϊκές ρυθμίσεις κλπ. – αλλά δεν είναι της παρούσης) ενδιαφέρεται για την ελεύθερη αγορά. Στο άμεσο μέλλον. Φήμες είχαν υπάρξει για το Open, μετά για το Action24 (και να το κάνει πανελλαδικό) αλλά τίποτε δεν έγινε φυσικά. Και φήμες, αλλά και ψήγματα πληροφοριών, υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό για κανάλι του Βαρδινογιάννη, είτε ο Alpha είτε το Star.

Άσχετο ή όχι λοιπόν, υπήρξαν πρόσφατα αλλαγές στην Star Investments, ιδιοκτήτρια εταιρεία του του τηλεοπτικού σταθμού Star και των ραδιοφώνων Alpha 989, Δρόμος FM και Δίεσης (ενώ το 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha έχει περάσει στον έλεγχο κάποιας Primos Media από το καλοκαίρι). Και στο διοικητικό συμβούλιο της Star Investments εμφανίστηκε, ως μέλος, η Σέρβα Μιριάνα Σόλακ, συγγενής του Ντράγκαν Σόλακ.

Ο Σέρβος επιχειρηματίας είναι ο ιθύνων νους και ιδρυτής του United Group, που εξαγόρασε αρχικά τη Forthnet / νυν Nova, ρυθμίζοντας τα χρέη της, και κατόπιν τη Wind (και τις συγχώνευσε). Ντράγκαν και Μιριάνα Σόλακ εμφανίζονται σε μερικές σέρβικες εταιρείες μαζί στα διοικητικά συμβούλια ενώ τα ονόματά τους είχαν συμπεριληφθεί στα Pandora Papers.

Ενδιαφέρεται, λοιπόν, η Nova για το Star – ή τον Alpha; Η τοποθέτηση της Σόλακ, αναζωπύρωσε τις φήμες… Λένε, άλλωστε, πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.