Πρεμιέρα και… διπλός Χρίστος Βασιλόπουλος πλέον

Πρεμιέρα και… διπλός Χρίστος Βασιλόπουλος πλέον

Σε ΕΡΤ και Cosmote TV

Με εκπομπή για τα πρώτα χρόνια της Αλίκης Βουγιουκλάκη ξεκινά η εκπομπή «Πρόσωπα» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00, στην ΕΡΤ1. Το αφιέρωμα στην εθνική μας σταρ θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεχόμενες εκπομπές.

Η εκπομπή φωτίζει τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Αλίκης, που σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του πατέρα της, αλλά και την άρνηση των Μανιατών της φαμίλιας της να της επιτρέψουν να βγει στο θέατρο. Η αντίρρηση έφτασε στα άκρα όταν αρχικά αποφασίστηκε να στείλουν στην Αθήνα ομάδα αντρών για να τη λιθοβολήσουν. Η εκπομπή αποκαλύπτει πώς ανατράπηκε η απόφαση την τελευταία στιγμή.

Ο Βασιλόπουλος παρουσιάζει τα πρώτα βήματα της Αλίκης στον κινηματογράφο, που έγιναν το 1954  στην ταινία «Το ποντικάκι», όταν πήρε τον ρόλο που προοριζόταν για τη Λαμπέτη. Η πρωταγωνίστρια είχε αρνηθεί λόγω φόρτου εργασίας.

Η δημοσιογραφική έρευνα φωτίζει, επίσης, τα πρώτα θεατρικά της βήματα που ήταν επεισοδιακά, όταν βρέθηκε κατηγορούμενη στο πειθαρχικό συμβούλιο για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Σε μια άλλη περίπτωση, ο Δημήτρης Μυράτ την κατηγόρησε ότι είναι γρουσούζα, καθώς η παράσταση στην οποία έπαιξαν μαζί δεν πήγε καλά και σε ένα μήνα κατέβηκε.

Παράλληλα, συνεχίζεται δημοφιλής εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» στο Cosmote History και επιστρέφει τον Νοέμβριο με τέσσερα νέα επεισόδια. Μεταξύ άλλων, οι τηλεθεατές θα «γνωρίσουν» τους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940. Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Τσαρούχης, Νίκος Καββαδίας, Γιώργος Θεοτοκάς, Γιώργος Σαραντάρης, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος «μπαίνουν στο μικροσκόπιο» της έρευνας του Χρίστου Βασιλόπουλου που αποκαλύπτει μία άλλη πτυχή της ιστορίας τους.

Στα επόμενα επεισόδια του μήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκπομπής η δράση της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ). Τα νέα επεισόδια της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 21:00.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.