Ξανά αιρετικός: Ο Ίλον Μασκ «τελειώνει» τα τρολ του Twitter

Ξανά αιρετικός: Ο Ίλον Μασκ «τελειώνει» τα τρολ του Twitter

Τέλος και η τηλεργασία των υπαλλήλων του.

Ένας Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας έχει κάνει άνω κάτω τα social media αλλά και το παγκόσμιο επιχειρείν. Ο Ίλον Μασκ είναι ένας τεχνολογικός οραματιστής, δημιουργός καινοτόμων εταιρειών, όπως της PayPal που ειδικεύεται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, της διαστημικής SpaceX, ενώ συνεισέφερε σημαντικά κεφάλαια στην Tesla Motors, που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προτού εξαγοράσει το Twitter.

Αφού προχώρησε στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, προχωρά και σε ένα ακόμη εργασιακό… φάουλ. Απέστειλε e-mail στους υπαλλήλους (όσους δεν απολύθηκαν) ενημερώνοντας ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα επιτρέπεται πλέον και ότι αναμένεται οι υπάλληλοι να είναι στην υπηρεσία για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Κοντολογίς… τηλεργασία τέλος.

Ο Μασκ είπε επίσης στους υπαλλήλους του ότι θέλει να δει τις συνδρομές να αντιστοιχούν στα μισά από τα έσοδα του Twitter.

Επιπρόσθετα, κι αυτό πιστώνεται στα υπέρ του, ο Μασκ δήλωσε στους διαφημιστές ότι στοχεύει να μετατρέψει το Twitter σε μια δύναμη αλήθειας και να σταματήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα brands και τις διαφημιστικές εταιρείες που όλο και περισσότερο απομακρύνονται από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημαντικοί διαφημιστές όπως η General Motors και η General Mills έχουν αποσύρει τις διαφημίσεις τους από το Twitter μετά την ανησυχία για το πώς ο δισεκατομμυριούχος και νέος ιδιοκτήτης του Twitter θα μπορούσε να χαλαρώσει τους κανόνες για τη συγκράτηση του περιεχομένου στην υπηρεσία.

Σύντομα, αν ένας λογαριασμός επιδίδεται σε απάτη ή δεν ταυτοποιείται, θα κλείνει. Και είναι σημαντικό καθότι το Twitter έχει γεμίσει από τα λεγόμενα… τρολάκια. Κυβερνητικά αλλά και οπαδικά!

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.