Αναμένεται να σαρώσει: Η πρώτη ελληνική σειρά μπαίνει στο Netflix

Αποκαθήλωση για το Netflix…

Αναπάντεχο Χ2 σε αυτή την είδηση που διαβάσαμε

Το πρώτο τετράμηνο του 2022 ήταν αρκετά δυσοίωνο για το Netflix. Η πλατφόρμα έχανε συνδρομητές, ειδικά στις ΗΠΑ, και βρισκόταν μπροστά σε ένα μονοπάτι αποφάσεων με την εισαγωγή διαφημίσεων στα δύο βασικά πακέτα συνδρομητών. Κάτι που εφάρμοσε στην Αμερική.

Όμως, ενώ φαινόταν να καταρρέει – η μετοχή στο χρηματιστήριο ήταν σε καθοδική πτώση – ήρθε το δεύτερο μισό του 2022 για να φέρει ανάκαμψη στην πλατφόρμα. Αυτή βέβαια σημειώθηκε στην Ευρώπη, όπου συναντάται το μεγαλύτερο ποσοστό από τους 2.4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές.

Σειρές όπως το 1899, βοήθησαν ως προς αυτό. Στις ΗΠΑ πάντως, το Netflix έγινε, παραδόξως, δεύτερη δύναμη. Παραδόξως όχι τόσο για την δεύτερη θέση όσο για το ποιος το προσπέρασε. Η κοινή λογική θα έλεγε Disney+, όμως η πλατφόρμα βρίσκεται στην 4η θέση, κάτω κι από το Hulu, που είναι βέβαια κι αυτό ιδιοκτησίας της Disney πλέον.

Με κάποιον τρόπο, το Amazon Prime πήρε την πρώτη θέση, βασιζόμενο κυρίως στην εξαγορά της ταινιοθήκης της MGM, στα δικαιώματα του NFL, αλλά και σε πρότζεκτ όπως το The Rings of Power.

Αυτά τα στατιστικά δείχνουν στο Netflix εδώ και μια τριετία πως η ευρωπαϊκή αγορά σε πρώτη φάση και στη συνέχεια η αγορά της Ινδίας και της Ασίας εν γένει, είναι αυτές που πρέπει να ισχυροποιηθεί. Και το έχει κάνει, γι΄αυτό είναι παντού εκτός ΗΠΑ στην πρώτη θέση σε συνδρομητές.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.