Υπόθεση Καλογρίτσα | Ο Μαρινάκης «άδειασε» τον Μητσοτάκη

Υπόθεση Καλογρίτσα | Ο Μαρινάκης «άδειασε» τον Μητσοτάκη

«Δεν διαπίστωσα παρανομία Παππά, ήμουν υπέρ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες»

Απαλλακτικός αναφορικά με την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίστηκε στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο μεγαλοεπιχειρηματίας, καναλάρχης και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά το κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλειστάκις αναφέρει το θέμα.

Ο Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με τον Νίκο Παππά προκειμένου να παράσχει στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα βοήθεια για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δεν «διαπίστωσα τίποτα παράνομο, ούτε και κάποιο έγκλημα για να το καταγγείλω».

Όπως είπε στην κατάθεση του ο Μαρινάκης, την περίοδο εκείνη δέχτηκε τηλεφώνημα για συνάντηση με το Νίκο Παππά, καθώς η τότε κυβέρνηση όπως είπε «ήθελε να αποκτήσει κανάλι μέσω του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα».

«Δεν ήταν κάτι κρυφό» τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς «υπήρχαν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ήθελε τότε να αποκτήσει ο Καλογρίτσας τηλεοπτικό σταθμό». Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης η συνάντηση με τον Παππά έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν ήταν παράνομες οι συναντήσεις της κυβέρνησης με επιχειρηματίες ενόψει του διαγωνισμού» σημείωσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ο οποίος συμπλήρωσε πως «δεν διαπίστωσα τίποτα παράνομο σε σχέση με τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό».

«Θεωρώ νορμάλ να ζητηθεί βοήθεια. Ο κ. Καλογρίτσας καλώς ή κακώς κέρδισε στη διαδικασία. Αν μπορείς βοήθησε. Αυτό ήταν. Τίποτα άλλο» σημείωσε.

Ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη. Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης «εγώ είπα ότι δεν μπορώ να σας βοηθήσω» και υποστήριξε πως «μια κυβέρνηση δεν πρέπει να ασχολείται με αυτό. Δεν είναι σωστό».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε επίσης ότι «Δεν είδα κάποιο έγκλημα για να το καταγγείλω» ενώ υποστήριξε ακόμη πως «δεν ήταν παράνομες οι συναντήσεις της κυβέρνησης με επιχειρηματίες ενόψει του διαγωνισμού. Δεν διαπίστωσα τίποτα παράνομο σε σχέση με τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό».

Την ίδια στάση κράτησε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης και κατά το στάδιο των ερωτήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού και ειδικότερα των Γιάννη Μαντζουράνη, Βαγγέλη Γεωργακόπουλου και Θεόδωρου Μαντά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.