Γιώργος Καραμέρος | Από του Κόκκαλη… στη Βουλή

Μιντιάρχης | Οι δημοσιογράφοι – υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι δα και μικρή η λίστα…

Δεν είναι δα και λίγοι στον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσιογράφοι που από την… πένα και τα μικρόφωνα μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια στο βήμα της Βουλής. Και αρκετοί εξ αυτών διεκδικούν εκ νέου την ψήφο στις προσεχείς, όποτε γίνουν, εκλογές.

Ξεχωρίζουν ο πρώην υπουργός Παιδείας και άλλοτε διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης στην Α’ Αθήνας, ο Νάσος Αθανασίου στην Ανατολική Αττική που έχει περάσει από πολλές εφημερίδες αλλά κανάλια ενώ ο εξίσου έμπειρος Γιώργος Βαρεμένος θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Τέσσερις νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από την ΕΡΤ3. Ο Χρήστος Γιαννούλης, που εκλέχθηκε το 2019 θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Α’ Θεσσαλονίκης. Την τρίτη θητεία του στο κοινοβούλιο θα επιδιώξει στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης, θα είναι ξανά υποψήφια η Δώρα Αυγέρη και στην περιφέρεια Χαλκιδικής η Κυριακή Μάλαμα.

Την εκλογή του για πρώτη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική θα επιδιώξει και ο δημοσιογράφος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος ενώ υπάρχουν και οι πρώην βουλευτές και πρώην δημοσιογράφοι που θέλουν να επιστρέψουν στη Βουλή. Παράδειγμα, ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος θα διεκδικήσει την επιστροφή του μετά από μια τετραετία απουσίας στο Νότιο Τομέα Αττικής, η Αννέτα Καββαδία στον Βόρειο Τομέα Αττικής και ο Γιώργος Κυρίτσης στην Α’ Αθήνας.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.