Ποιοι θα στελεχώνουν τη νέα «Απογευματινή»

Ποιοι θα στελεχώνουν τη νέα «Απογευματινή»

Η λίστα με τα ονόματα.

Από την προσεχή Δευτέρα 23 Ιανουαρίου επανακυκλοφορεί, ύστερα από δώδεκα και πλέον χρόνια, η ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή». Η προετοιμασία του φύλλου (που θα έχει και κυριακάτικη έκδοση) έχει ολοκληρωθεί, υπό τη σκέπη του ομίλου Μαρινάκη που έχει αρκετές άλλες εφημερίδες («Τα Νέα», «Το Βήμα», «Παραπολιτικά», «Καρφί»).

Εκδότης θα είναι ο Γιάννης Κουρτάκης, διευθυντής ο Χρίστος Μουλίνος, διευθυντής έκδοσης ο Δημήτρης Φραγκουλιώτης, σύμβουλοι έκδοσης οι Μενέλαος Τασιόπουλος, Παναγιώτης Σιάνης και αρχισυντάκτες οι Γιώργος Κατσίγιαννης, Κλαίρη Τζωρτζάκη, Βίκυ Δέμου.

H «Απογευματινή» φιλοδοξεί να γίνει η νέα εκδοχή της εφημερίδας που έγραψε ιστορία από το 1952, με ρεπορτάζ, παρασκήνια, αρθρογραφία, κοινωνικά θέματα πρώτης γραμμής, αθλητικά και καλλιτεχνικό κους-κους.

Το πρώτο φύλλο της «Απογευματινής» κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 1952, με εκδότες τα αδέλφια Νάσο και Σάκη Μπότση (που ήταν ταυτόχρονα και συνιδιοκτήτες της εφημερίδας «Ακρόπολις») και κρατούσαν τα ηνία της μέχρι και το θάνατό τους (πέθαναν με χρονική απόσταση 20 ημερών το 1980).

Στη συνέχεια η εφημερίδα πέρασε στο ίδρυμα Μπότση που στο μεταξύ είχε δημιουργηθεί και με νέο εκδότη τον Νικόλαο Μομφερράτο, έως το 1985, χρονιά που δολοφονήθηκε (21 Φεβρουαρίου) από τη 17 Νοέμβρη. Αντικαταστάθηκε από τον Πάνο Καραγιάννη, ο οποίος ήταν εκδότης της έως το 2002. Στην συνέχεια πέρασε στα χέρια του Κώστα Σαραντόπουλου και έκλεισε τον Νοέμβριο του 2010 με την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.