Μήνυμα Χατζηνικολάου: «Κύριε Πέτσα ακόμη περιμένουμε...»

Μήνυμα Χατζηνικολάου: «Κύριε Πέτσα ακόμη περιμένουμε…»

Όλα όσα ανέφερε στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

Μήνυμα στην κυβέρνηση για στήριξη των εφημερίδων έστειλε μέσω της εκπομπής του στο ραδιόφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο γνωστός δημοσιογράφος είναι και πρόεδρος της Ένωσης εκδοτών και σημείωσε ότι τα έντυπα πρέπει να στηριχθούν από την κυβέρνηση προκειμένου να μην κλείσουν.

«Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα να στηρίξει αποφασιστικά τις εφημερίδες που περνούν τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας τους και που κινδυνεύουν πολλές από αυτές να κλείσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της «Realnews» ανέφερε μάλιστα παραδείγματα ξένων χωρών για τον τρόπο που έχουν στηρίξει τις εφημερίδες. Απευθύνθηκε μάλιστα στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

«Στηρίξτε τις εφημερίδες –μόνο όφελος θα έχετε. Σας συμφέρει να γράφουν αξιόπιστα και έγκυρα όσοι ενημερώνουν τους πολίτες. Σας συμφέρει να μην ενημερώνονται από τα τρολ του Διαδικτύου. Σας συμφέρει να μείνουν ανοικτές οι εφημερίδες. Συμφέρει στη Δημοκρατία μας να υπάρχει πολυφωνία, να υπάρχει αξιοπιστία, να υπάρχει κατά το δυνατόν αντικειμενικότητα. Και δυστυχώς το αρμόδιο υπουργείο ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τίποτα. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό» σημείωσε στην αναφορά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε και πάλι στον Στέλιο Πέτσα καλώντας τον να κάνει άμεσα συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείας. Επεσήμανε μάλιστα ότι θα χρεωθεί ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τυχόν απραξία του που θα οδγηγήσει σε κλείσιμο των εφημερίδων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.